Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenKeuken per land en streek (13)
morgen verzonden
Nistisima
traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken
2022 || Hardcover || Georgina Hayden || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken
Vegan is de trend ontstegen en een blijvend
fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder
bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al
eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen
per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten
werden genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met
Nistisima, een boek mediterrane vegan gerechten
vanuit eeuwenoude tradities.
Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als
Cyprus, Griekenland, Liban...
morgen verzonden
The Curry Guy BBQ
100 Indiase klassiekers van de barbecue
2022 || Hardcover || Dan Toombs || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, steekt het vuur
aan en deelt Indiase gerechten die op de barbecue,
grill of in een pan boven open vuur bereid kunnen
worden. Met goede uitleg over apparatuur, het
verschil tussen roosteren en grillen, het beheersen
van de temperatuur, gebruik maken van directe
of indirecte hitte, verras je iedereen met geweldige
Indiase gerechten van de barbecue.
Steek de fik erin en bereid kashmiri kabargah
lamskoteletjes, kip tandoori, diverse variaties aan
kebab of pittig ...
morgen verzonden
Persiana elke dag
ongecompliceerde gerechten bomvol smaak
2022 || Hardcover || Sabrina Ghayour || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Persiana elke dag is hét vervolg op Persiana, het
ongelooflijk succesvolle debuut van Sabrina
Ghayour, de ongekroonde koningin van de Perzische
keuken. Ongecompliceerde gerechten, bomvol
smaak. Gerechten die je elke dag op tafel kunt
zetten met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar
zijn. Met Persiana elke dag laat Ghayour zien dat de
rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden
gerechten kent. Haar recepten staan garant voor
smaak, gemak en betrouwbaarheid.
Persiana elke dag biedt sm...
morgen verzonden
Klein Korea
meer dan 70 iconische recepten
2022 || Hardcover || Billy Law || Good Cook B.V.
Met Klein Korea heb je een geweldig kookboek in
handen waarmee je stap-voor-stap zelf iconische
gerechten als kimchi, bibimbap en bulgogi
(gemarineerd rundvlees) maakt. De Koreaanse
keuken staat bekend om zijn grote verscheidenheid,
kwaliteit en het groot aantal bijgerechten die de
maaltijd vergezellen. Dus ga aan de slag en tover de
Koreaanse keuken op jouw eettafel.
In negen hoofdstukken leer je de fijne kneepjes van
de Koreaanse keuken: van maar liefst zeven kimchirecepturen,
vele bijgerec...
morgen verzonden
Vegan East / Druk 3
plantaardige gerechten uit de oosterse keuken
2022 || Hardcover || Milou van der Will || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: 'Vegan East' biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van 'nasi goreng vegan style' tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta's.
Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas:...
morgen verzonden
Chinese-ish
een niet-zo-klassiek kookboek
2022 || Hardcover || Rosheen Kaul e.a. || Good Cook B.V.
Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu
zijn in China geboren maar groeiden in Australië op.
Moesten zij zich vasthouden aan de culinaire tradities
van hun ouders of inburgeren in de keuken(s) van
Australië? Of bewandel je een nieuwe weg waarbij
smaak zwaarder weegt dan authenticiteit? Chinese-ish
is een ode aan de samensmelting van cultuur en
identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke
gerechten.
Leer de basis van de Chinese keuken kennen: technieken
als rijst koken, goede du...
morgen verzonden
Parsi
authentieke recepten vanuit Perzië tot naar Bombay
2022 || Hardcover || Farokh Talati || Good Cook B.V.
De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven
als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen)
uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw
in het westen van India waardoor een rijke culinaire
interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van
St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met
dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken
waarmee Talati is grootgebracht.
Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerecht
met linzen en groenten als aubergines, spin...
morgen verzonden
Izakaya
makkelijke gerechten uit de Japanse eethuisjes
Hardcover || Tim Anderson || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Izakaya zijn de eenvoudige Japanse eethuisjes waar
je na een dag werken even stoom afblaast met een
drankje, kleine hapjes, snacks en meer. Vergelijk het
met het bezoek van een Spanjaard aan een tapasbar of
met de Hollandse vrijmibo met bier en bitterballen.
Alleen dan wel op z’n Japans, van lichte hapjes tot en
met gerechten die vullen.
Treed met Tim Anderson, dé kenner van de Japanse
keuken en auteur van o.a. Vegan JapanEasy, in de
wereld van de Izakaya en maak de meest populaire en
icon...
morgen verzonden
Sambal Shiok
het Maleisische kookboek
2022 || Hardcover || Mandy Yin || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Sambal Shiok neemt je mee naar een van de meest
gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt
door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië.
Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte
balans tussen zoet, zuur, zout en spicy met een hint
van bitter is. Het is tijd om kennis te maken met
Maleisië: de melting pot van Zuidoost-Azië.
Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire
mekka, en geniet van het fantastische streetfood:
Penang assam laksa noedelsoep, nasi lemak, of kipsaté
d...
morgen verzonden
Manis
bakken met een Indische twist
2022 || Hardcover || Francis Kuijk || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Wie aan Francis Kuijk denkt, denkt aan de Indische
keuken of aan Heel Holland Bakt. Manis verenigt
beide en is het ultieme bakboek vol met zoete
Indische lekkernijen. Na Basisboek Indonesisch en
Bersama dompelt Francis je onder in feestelijke
taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en
desserts.
Naast de overbekende spekkoek, die uiteraard ook in
Manis (in drie smaakvarianten) niet mag ontbreken,
biedt de Indische keuken zoveel meer aan zoete
zaligheden en lekkere snacks. Maak winko babat,
...