Parsi

authentieke recepten vanuit Perzië tot naar Bombay

Voorzijde
Achterzijde
35,00
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789461432858
Uitgever: Good Cook B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Farokh Talati
Druk: 1
Pagina's: 368
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Keuken per land en streek

De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven

als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen)

uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw

in het westen van India waardoor een rijke culinaire

interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van

St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met

dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken

waarmee Talati is grootgebracht.

Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerecht

met linzen en groenten als aubergines, spinazie en

pompoen. Of ontdek de enorme variatie in eiergerechten

als gebakken ei op spicy tomaten of op ‘rijst

van gisteren’. Parsi zijn dol op vlees- en visgerechten

maar de keuken biedt ook een keur aan vegetarische

schotels als aubergines gestoofd in kokosmelk &

korianderchutney.

Ontdek heerlijke pickles van mango en fenegriek

of maak de mooiste salades uit de Parsikeuken:

rammenas met komkommer & granaatappel of

van wortel, maïs & paneer. Maak je eigen specerijenmengsels

als sambhal masala of ghee, yogurt en

paneer. Met Parsi heb je een bijzonder kookboek in

handen waarin je ontdekt dat de deze keuken zich

wezenlijk onderscheidt van de Indiase.