Sambal Shiok

het Maleisische kookboek

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
27,50
Levertijd: 3 werkdagen
+
Bestel
ISBN: 9789461432681
Uitgever: Good Cook B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Mandy Yin
Druk: 1
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Keuken per land en streek

Sambal Shiok neemt je mee naar een van de meest

gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt

door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië.

Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte

balans tussen zoet, zuur, zout en spicy met een hint

van bitter is. Het is tijd om kennis te maken met

Maleisië: de melting pot van Zuidoost-Azië.

Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire

mekka, en geniet van het fantastische streetfood:

Penang assam laksa noedelsoep, nasi lemak, of kipsaté

die weer net even anders smaakt dan we gewend zijn.

Kook uitgebreid voor vrienden en familie en serveer

een curry met garnalen en betelblad of lamsvlees

gemarineerd in tamarinde met groene pepertjes.

Serveer daarbij bokchoi gestoofd in oestersaus

met knoflook. Sluit af met een typisch dessert als

kokospudding met gezouten karamel en banaan.

Sambal Shiok is ingedeeld op streetfood, snacks

en typische maaltijden voor thuis en sluit af met

zoetigheden. Daarnaast geeft Mandy Yin uitgebreide

informatie over de voorraadkast en waar je de

ingrediënten kunt verkrijgen. Als bonus krijg je in

dit kookboek ook de leukste en lekkerste adresjes van

Penang, Kuala Lumpur en Malakka.