Nistisima

traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
30,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789461432711
Uitgever: Good Cook B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Georgina Hayden
Druk: 1
Pagina's: 304
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789461433138
NUR: Keuken per land en streek

Traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken

Vegan is de trend ontstegen en een blijvend

fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder

bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al

eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen

per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten

werden genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met

Nistisima, een boek mediterrane vegan gerechten

vanuit eeuwenoude tradities.

Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als

Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde

roodlof met granaatappel, orzo en walnoten of een

venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met

peulvruchten en granen als maghmour (kikkererwten

met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of

spanakoriz, rokerige citroenrijst met spinazie en

tomaat. Of maak lagana, het traditionele sesambrood

op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig

dagen vasten voor Pasen, in Griekenland.

Van salades, dips en pickles, rijke groentegerechten

en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst

tot en met zoete heerlijkheden, traditionele broden

en geconserveerde eetwaar als dadel-kardemomboter,

ingelegde walnoten, drankjes en meer. Met de

authentieke en traditionele vegan recepten uit de

oost-mediterrane keuken breid je je vegan repertoire

aanzienlijk uit.