Chinese-ish

een niet-zo-klassiek kookboek

Voorzijde
Achterzijde
23,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789461432810
Uitgever: Good Cook B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Rosheen Kaul Joanna Hu
Druk: 1
Pagina's: 224
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Keuken per land en streek

Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu

zijn in China geboren maar groeiden in Australië op.

Moesten zij zich vasthouden aan de culinaire tradities

van hun ouders of inburgeren in de keuken(s) van

Australië? Of bewandel je een nieuwe weg waarbij

smaak zwaarder weegt dan authenticiteit? Chinese-ish

is een ode aan de samensmelting van cultuur en

identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke

gerechten.

Leer de basis van de Chinese keuken kennen: technieken

als rijst koken, goede dumplings en diverse

Chinese bouillons maken. Lees over tips & trucs en

handige adviezen over minder bekende ingrediënten.

Krijg inzicht in welke ingrediënten je makkelijk kunt

vervangen of weglaten en welke juist niet en ga aan

de slag om succesvol chinese-ish te koken.

Van krokante mihoenpannenkoeken, kip met gefrituurde

basilicum en szechuanpeper of ‘miljonairsrijst’

en ‘drie aardse schatten’. Maak geroerbakte

knoflookscheuten met ibéricoham of Chinese snacks

die een beetje raar lijken zoals szechuan worstjes

met koriander- en muntblaadjes op witbrood. Maak

feestmaaltijden voor grote gezelschappen of eenvoudige

gerechten voor één persoon. Sluit een maaltijd af met

'custardtaartjes voor valsspelers'.