Wie aan Francis Kuijk denkt, denkt aan de Indische
keuken of aan Heel Holland Bakt. Manis verenigt
beide en is het ultieme bakboek vol met zoete
Indische lekkernijen. Na Basisboek Indonesisch en
Bersama dompelt Francis je onder in feestelijke
taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en
desserts.
Naast de overbekende spekkoek, die uiteraard ook in
Manis (in drie smaakvarianten) niet mag ontbreken,
biedt de Indische keuken zoveel meer aan zoete
zaligheden en lekkere snacks. Maak winko babat,
een koek van kleefrijstmeel met een knapperige
bovenkant en een zachte onderkant of pandanzoenen.
Serveer pai susu, overheerlijke custardtaartjes
met gecondenseerde melk of trakteer je gasten op
een bika ambon cheesecake.
Stap voor stap legt Francis je de technieken uit en
geeft goede informatie over specifieke ingrediƫnten
en apparatuur. Met Manis heb je een bijzonder
bakboek in handen en schotel je jezelf, je vrienden en
familie bijzondere taarten, koekjes, cakes en snacks
voor.