Zoekfilters
Resultaten (14)
morgen verzonden
Soep-er
Soep uit alle uitkhoeken van de wereld voor elke dag van het jaar
2023 || Hardcover || Janine de Roode || Terra
Knolselderijsoep met chorizo en langzaam gegaarde kaneelappeltjes. Zoete aardappelsoep met kokosmelk. Of geroosterde rodebietjessoep met een crumble van pistache? Dankzij de heldere stap-voor-stap uitleg van Janine de Roode, oprichter van Utrechts eerste soepbar Soep-er, maak je de heerlijkste soepen nu zelf thuis. Je vindt soep in alle uithoeken van de wereld, of het nou een lunch, tussendoortje, voorgerecht of een vullende avondmaaltijd is. En er is een soep voor elk seizoen. Kies voor een ...
Masterclass bakken
90 recepten voor de thuisbakker
2022 || Hardcover || Matthew Jones || Terra
Met dit bijzondere bakboek wordt elke bakliefhebber een ervaren thuisbakker. Met meer dan 90 onfeilbare, klassieke bakrecepten ontdek je hoe leuk het is om in je eigen keuken te bakken als een professional. Van eenvoudige klassiekers, zoals Victoria sponge cake, rustiek brood en chocolate chip cookies, tot de meer uitdagende millefeuille, babka en hartige croissants, inclusief recepten voor diverse soorten jam en marmelade om je brood, taarten, cakes, koekjes en desserts mee af te maken. De m...
morgen verzonden
Rauwe vis
60 recepten voor ceviche, sushi, tartaar, pokebowls en andere gerechten
2022 || Hardcover || Carrie Solomon || Terra
Sushi, sashimi, ceviche, pokébowls, tartaar, carpaccio, en nog veel meer. De culinaire trend van verse rauwe vis nam de laatste jaren een vlucht. Goed voor het figuur en een geweldige bron van eiwitten en mineralen, dus heel gezond. Bovendien bevat vette vis - zoals zalm en makreel - grote hoeveelheden omega-3-vetzuren, waarvan bewezen is dat ze goed zijn voor hart en vaten. Maar uiteraard spelen ook smaak, textuur en mondgevoel een belangrijke rol. Met Rauwe vis maken hobbykoks en visliefhe...
Sushi & ceviche
60 verrassende recepten met verse vis
2024 || Hardcover || Carrie Solomon || Terra
Sushi, sashimi, ceviche, pokébowl, tartaar, carpaccio, en nog veel meer. De culinaire trend van verse vis nam de laatste jaren een vlucht. Goed voor het figuur en een geweldige bron van eiwitten en mineralen. Met Sushi & ceviche maken hobbykoks en visliefhebbers in 60 recepten en met prachtige fotografie een inspirerende wereldreis langs bereidings- en conserveringstechnieken van duurzame vis. Inclusief recepten voor sauzen en kruiden, lunches en salades, bowls en schotels om te delen. Van H...
morgen verzonden
Nieuwe oogst
De Nederlandse keuken van nu
2023 || Hardcover || Ralph Dahlhaus || Terra
Vraag jij je wel eens af hoe je die groente die je zo lekker vindt eens anders kunt bereiden? Hoe je een moderne twist geeft aan dat ene klassieke vis- of vleesgerecht? Of je die bloemkoolbladeren nou echt niet voor iets kunt gebruiken? Laat je dan inspireren door de chef-kok van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, Ralph Dahlhaus, en zijn team. In Nieuwe oogst delen zij hun favoriete recepten en tips en tricks waarmee jij als (beginnende) thuiskok de heerlijkste gerechten op tafel kunt zetten...
morgen verzonden
Het groentebakboek
Meer dan 50 recepten voor brood, cake en crackers boordevol groenten
2024 || Hardcover || Lina Wallentinson || Terra
Baguettes van groene courgette, wortelbroodjes, knäckebröd met knolselderij en cake met rode biet. Wanneer je gaat nadenken over bakken met groente, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het resultaat is niet alleen heerlijk en kleurrijk, maar heeft ook extra voedingswaarde. In Het groentebakboek van de Zweedse kookboekenschrijfster Lina Wallentinson vind je ruim 50 recepten die allemaal groenten bevatten en waarvan er vele ook glutenvrij zijn. Dit boek maakt het eten van groenten zowel gemakkel...
Koken met zeewier
Ruim 50 gezonde gerechten met de zilte smaak van de zee
2024 || Hardcover || Anne Fleur Sanders e.a. || Terra
Zeewier bevat de zogenaamde vijfde smaak, 'umami' en heeft een positief effect op je gezondheid omdat het vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten bevat. In ons land zijn zo’n 12 verschillende soorten verkrijgbaar, die zich van elkaar onderscheiden in smaak, uiterlijk en bereidingswijze. Het ene wier is heerlijk om rauw te eten, het andere is gekookt of gebakken op z'n best. In dit boek zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze rec...
morgen verzonden
Vis
70 soorten vis en zeevruchten in 90 recepten
Hardcover || Gaël Orieux || Terra
?Vis is een culinaire bijbel van bijna 400 pagina's die lezers bekendmaakt met uiteenlopende soorten vis, schaal- en schelpdieren en laat zien hoe je deze tot de heerlijkste gerechten kunt bereiden. Aan de hand van 90 recepten, die geschikt zijn voor iedere thuiskok, verheft de Franse chef Gaël Orieux deze schatten uit de zee tot gastronomische hoogstandjes op je bord.Het eerste deel van het boek bevat duidelijke beschrijvingen en prachtige foto's van alle gebruikte soorten. In het tweede de...
morgen verzonden
Sharon gaat lokaal
Recepten en verhalen
2022 || Hardcover || Sharon de Miranda || Terra
Koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten is duurzaam en gezond en gemakkelijker dan je denkt. Wist je dat bijvoorbeeld saffraan, gember, zoete aardappels en quinoa gewoon in Flevoland worden geteeld? Kies bewust. Weet wat je eet en lees meer over de voedselproducenten die zorgen voor het eten op je bord. Met deze 85 toprecepten van tv-kok Sharon de Miranda tover je in een handomdraai de meest fantastische maaltijden op tafel, bespaar je voedselkilometers en steun je de lokale boeren.
morgen verzonden
Brood is goud
Ongewoon lekker eten met gewone ingrediënten
Paperback || Massimo Bottura || Terra || met inkijkexemplaar
Tijdens de Expo van Milaan in 2015 zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op, de Refettorio Ambrosiano. Hij nodigde meer dan vijftig topchefs uit om te komen koken met ingredi