Wat is onderzoek? / Druk 7

Voorzijde
Inkijkexemplaar
53,95
Vóór 16:30 uur besteld,
vandaag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 51,25 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789024444700
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Nel Verhoeven
Druk: 7
Relevante opleidingen:
Pagina's: 400
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij o.a.:
Vervanger van: 9789024406937
NUR: Algemene sociale wetenschappen

Het is belangrijk dat studenten leren om een betrouwbaar antwoord te vinden op (onderzoeks)-vragen. Uiteraard begint dat bij oefenen met onderzoek doen. Wat is onderzoek? biedt een complete en heldere inleiding op kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Wat is onderzoek bevat de theorie en praktijkvoorbeelden waarmee uw studenten hun onderzoek kunnen starten. Het neemt de student aan de hand om stap voor stap de onderzoeksvaardigheden te leren.

Wat is onderzoek? maakt het ingewikkelde proces van onderzoeken inzichtelijk. Het bespreekt de theorie vanuit de vier fasen: ontwerpen, gegevens verzamelen, analyseren en adviseren. In deze vier delen ligt de nadruk op het verrichten van praktijkonderzoek. Hoe zet je zo’n onderzoek op? Waar let je op bij het verzamelen van gegevens? Wat doe je bij een kwalitatieve of kwantitatieve analyse? Hoe trek je vervolgens conclusies?

In de zevende druk is de methode verder verfijnd, met veel aandacht voor casuïstiek. Een groot aantal voorbeelden is geactualiseerd en de bijbehorende website is geheel aangepast. In deze druk is veel aandacht besteed aan de onderzoeks-toolbox, die naast het boek gebruikt kan worden bij praktijkonderzoek. Deze nieuwe druk is nog overzichtelijker en hands-on opgezet, met veel infographics en visuals en korte, inspirerende teksten.

Inclusief website met o.a. het online boek

Kick starts: korte filmpjes die een goed inhoudelijk overzicht geven van elk hoofdstuk.

Kennisclips: lastige onderwerpen bondig uitgelegd.

Tools: instrumenten en checklists die in elke onderzoeksfase gebruikt kunnen worden.

Opdrachten & toetsen: vragen met feedback zodat de vordering gecheckt kan worden.

Antwoorden: op de vragen in de checkboxen in het boek.

Links naar literatuur en websites.

Begrippentrainer om kennis van alle begrippen te testen.

Een compleet boek met veel aandacht voor zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek.

Concrete voorbeelden van hoe uw studenten afstudeerprojecten en eindpresentaties kunnen aanpakken. Veel aandacht voor e-learning, sociale media en het gebruik van online tools voor het verwerken van referenties.

Alle studenten en docenten die onderzoek moeten doen c.q. geven binnen hun hoger-onderwijsprogramma. Professionals die praktijkonderzoek doen.