Wat is onderzoek? / Druk 7 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
49,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789024444717
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Nel Verhoeven
Druk: 7
Pagina's: 384
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789024406944
NUR: Algemene sociale wetenschappen

Dit product bestaat uit een boek inclusief website met hierop o.a. het online boek.

Wat is onderzoek? is een heldere inleiding op de methoden en technieken die nodig zijn bij onderzoek. Het geeft antwoord op vragen als: waarom doe je onderzoek, wat houdt dat precies in, hoe zet je een onderzoek op, welke stappen moet je zetten, hoe verzamel je gegevens, hoe presenteer je die en welke valkuilen zijn er?

Wat is onderzoek? maakt ingewikkelde onderzoeksprocessen inzichtelijk. Stap voor stap ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden. De methode gaat in op de vier werkfasen van praktijkonderzoek: ontwerpen, verzamelen, analyseren, en evalueren en adviseren.

De onderzoeksstappen zijn weergegeven in heldere proceswijzers, zodat je goed kunt zien waar je je in het onderzoeksproces bevindt. Aan de hand van checkpoints en kernbegrippen per hoofdstuk kun je controleren of je de theorie goed hebt begrepen. Deze 7e druk is geheel geactualiseerd met extra aandacht voor ontwerpgericht onderzoek en actieonderzoek.

Op de website bij het boek vind je onder meer opdrachten met feedback, toetsen, praktische tools en links. Ook biedt de site kick starts, introductiefilmpjes bij elk hoofdstuk, en kennisclips over lastige onderwerpen.

Nel Verhoeven is onafhankelijk senior onderzoeksconsultant. Ze adviseert en begeleidt bij (praktijk)onderzoek. Ook geeft ze lezingen, workshops en cursussen over onderzoek en statistiek. Ze is auteur van meerdere succesvolle lesmethoden op het gebied van methodologie.