Wat is onderzoek? / Druk 6

Praktijkboek voor methoden en technieken

Voorzijde
Achterzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
47,50
Met 5% studentenkorting
Voor 45,13 i
Vóór 16 uur besteld,
vandaag verzonden
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789024406937
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Nel Verhoeven
Druk: 6
Pagina's: 424
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Vervanger van: 9789462363632
Categorie: Onderzoeksvaardigheden
NUR: Algemene sociale wetenschappen

Wat is onderzoek? is een heldere inleiding op de methoden en technieken die nodig zijn bij onderzoek. Het geeft antwoord op vragen als: wat is 'onderzoek doen', hoe zet je een onderzoek op, welke stappen moet je zetten, hoe verzamel je gegevens en welke valkuilen zijn er?

Wat is onderzoek? maakt het ingewikkelde proces van onderzoeken inzichtelijk. Studenten leren stap voor stap de vaardigheid van het onderzoeken. De nadruk ligt daarbij op het verrichten van praktijkonderzoek, waarvan alle stadia worden doorlopen: van het opzetten van een onderzoek, het verzamelen van gegevens en het analyseren van resultaten, tot het trekken van conclusies en het beoordelen van onderzoeksverslagen. Door veel recente voorbeelden wordt steeds de link naar de praktijk gelegd.

Deze 6e druk is geheel herzien:

- De onderzoeksstappen zijn weergegeven in heldere proceswijzers, zodat goed te zien is waar je bent in het onderzoeksproces.

- Onderwerpen zijn opgesplitst in kortere hoofdstukken, voor een beter overzicht.

- Per hoofdstuk zijn checkpoints toegevoegd, om te controleren of je de theorie goed hebt begrepen.

- De website is geheel vernieuwd, met per deel overzichtelijke informatie, opdrachten met feedback en kennisclips over lastige onderwerpen. Per hoofdstuk zijn er bovendien korte introductiefilmpjes beschikbaar: kick starts.

Nel Verhoeven is onafhankelijk senior onderzoeksconsultant. Ze adviseert en begeleidt bij (praktijk)onderzoek. Ook geeft ze lezingen, workshops en cursussen. Ze is auteur van meerdere succesvolle lesmethoden op het gebied van methodologie.

Lees meer