Bedrijfseconomie voor het hbo / Druk 4 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
69,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789024408603
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Edward van Balen Arco Verolme
Druk: 4
Pagina's: 424
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Vervanger van: 9789024406319
Categorie: Financiën
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde HOGER ONDERWIJS

Bedrijfseconomie voor het hbo geeft een heldere inleiding in het vakgebied. In deze methode komen de onderneming, de kostenvraagstukken, de financiering, de verslaggeving en de financiële analyse aan de orde.

Ook krijgt het onderscheid tussen opbrengsten en kosten enerzijds en ontvangsten en uitgaven anderzijds volop aandacht. De winst-en-verliesrekening, het kasstroomoverzicht en het vermogensverloop, de begin- en de eindbalans; alles vormt samen één geheel.

Sterke didactiek, zeer geschikt voor zelfstudie

Het theorieboek kent een stapsgewijze opbouw, helder taalgebruik en duidelijke uitleg van theorie aan de hand van sprekende voorbeelden. Bij dit theorieboek hoort een opgavenboek dat voor elk hoofdstuk uit het theorieboek opgaven en inzichtvragen bevat. Deze opgaven sluiten goed aan bij de theorie. Zo kunnen studenten direct aan de slag!

Inclusief e-learning omgeving

Bedrijfseconomie voor het hbo is inclusief een website met oefenmateriaal, toetsen, instructiefilmpjes, casussen, video's met uitleg, een begrippentrainer en meer informatie over de VIMOA-matrix.

Wat is nieuw in deze herziening?

• de geactualiseerde opgaven;

• de nieuwe opgaven;

• extra aandacht voor de circulaire economie en het vermogensverloop;

• hoofdstukken over prognoses en groei van de onderneming en faillissementsanalyse.

Voor wie?

Bedrijfseconomie voor het hbo is niet alleen geschikt voor opleidingen waar bedrijfseconomie een hoofdvak is, maar ook voor opleidingen met bedrijfseconomische onderwerpen als onderdeel van een ander vak aan bod komen.