Zoekfilters
Resultaten (52)
morgen verzonden
Trek
Verhalen en recepten uit herbergen, kombuizen en picknickmandjes. Toen en nu
Paperback || Charlotte Kleyn || Nijgh & Van Ditmar
Tegenwoordig reizen we ons suf, maar in voorbije eeuwen liepen, voeren, reden en vlogen er ook genoeg reisluchtigen rond. Reizen ging trager en moderne technieken ontbraken. Zo rijst de vraag: hoe at men onderweg? Wat nam een veertiende-eeuwse koggevaarder mee en hoe kookte een kok
op een VOC-schip elke dag voor driehonderd man? Hoe liep een middeleeuwse pelgrim naar Santiago de Compostella zonder te verhongeren? Hoe voedden legerleiders hun manschappen? En hoelang picknicken we al?
Charlott...
morgen verzonden
Vers deeg
Van brioche tot zuurdesem. Ruim 80 hartige en zoete recepten
Hardcover || Claudia Damen || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Hoe maak je zelf naan, tortilla’s of een brioche? Met Vers deeg leer je de basis van het bakken, met waar nodig een handig stappenplan. Bovendien volgt na elke basistechniek een aantal recepten waarin je het geleerde kunt toepassen. Heb je zelf brood gemaakt en wordt het oud? Verwerk het dan in een uiensoep of een lekkere caesarsalade.
Claudia Damen leert je vervolgens de eenvoudige basisrecepten zoals pita en naan langzaam uit te bouwen naar ingewikkelder recepten zoals chocoladebroodjes, ...
morgen verzonden
Emma's Amazing Asia VEGA
Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Misschien is het omdat er in Azië wel honderden manieren bestaan om tofu te bereiden – frituren, roerbakken of stomen met pittige saus –, of doordat je met een paar basissauzen je aubergine, paddenstoelen en zelfs de toch niet zo oer-Hollandse aardappel omtovert in een waanzinnige maaltijd? Hoe dan ook: de Aziatische keuken leent zich als geen ander voor vegetarisch eten.
Ingewikkeld hoeft dat gelukkig niet te zijn. Emma de Thouars geeft in dit boek meer dan honderd toegankelijke recepte...
morgen verzonden
Beiroet / Druk 2
Verhalen en recepten uit een mediterrane stad
Paperback || Merijn Tol || Nijgh & Van Ditmar
Op 4 augustus vond er in Beiroet een rampzalige explosie plaats: iets na zessen ontplofte er 3000 ton ammoniumnitraat in de haven. Grote delen van de stad worden weggevaagd en de schade is gigantisch. Na deze explosie zette Merijn Tol een grote hulpactie op touw om de ngo’s in Libanon te steunen vanuit Nederland. In deze herziene heruitgave schrijft Merijn in een nieuw geschreven hoofdstuk over Beiroet ‘nadat het graan ontplofte’, over de heropbouw van een land in puin van de explosie, ...
morgen verzonden
Receptloos koken
Een duurzame methode voor het inkopen, bereiden en bewaren van eten
2022 || Hardcover || Gilles van der Loo || Nijgh & Van Ditmar
Met Receptloos koken wil Gilles van der Loo zijn lezers op weg helpen naar een nieuwe manier van denken over het inkopen, opslaan, voorbereiden, koken, restverwerken en bewaren van eten. Hij laat zien hoe je kostenefficiënt met onbewerkte producten aan de slag kunt op een manier die relatief weinig tijd kost en veel ruimte laat voor creativiteit. Je gaat dus goedkoper en gezonder eten, kookt met meer plezier en belast onze planeet minder.
Gilles beweegt weg van het receptgedreven inkopen vó...
morgen verzonden
Van Boven in het wild
2022 || Hardcover || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? U moet het alleen wéten en leren herkennen. Van Boven in het wild is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Zo leert u het gemakkelijk toe te passen in uw eigen keuken.
Toen Yvette opgroeide maakte ze veel herbaria...
morgen verzonden
Code Noir
Gerechten van de Caribische eilanden
2023 || Hardcover || Lelani Lewis || Nijgh & Van Ditmar
‘Het lekkerste dat ooit in mijn keuken thuis bereid is, kwam van haar hand. Sindsdien hoopte ik op één ding: Lelani’s eigen kookboek! Et voilà, Code noir.’ – Joris Bijdendijk
De keukens van de Caraïben zijn fantastische smeltkroezen van culturen, ingrediënten, smaken en kooktechnieken. Deze invloeden zijn in de loop van de eeuwen uit wel vier continenten meegenomen door mensen die zich – vrijwillig en onvrijwillig – op de eilanden vestigden. Het resultaat? Smaakvolle, spannend...
morgen verzonden
Lekker sterk
Goed eten voor elke inspanning
2022 || Hardcover || London Loy || Nijgh & Van Ditmar
Hoe combineer je de juiste ingrediënten om jou de beste energie te geven voor, tijdens of na het sporten? Hoe activeer je jouw brein zodat je extra focus hebt? Met welke voeding kun je het beste ontspannen? In Lekker sterk neemt London Loy je mee op zijn ontdekkingstocht door rijke, voedzame
ingrediënten en wat daarvan het effect is op jouw lichaam. Hij leert je om weer echt te proeven, te luisteren naar je lijf en geeft je een stimulans om door voeding je natuurlijke kracht te (her)ontdekken.
Wie ‘London Loy’ zegt, zegt ‘lekker’. Hij speelt met smaken, want gezond eten hoeft nooit saai te worden. Er is ook aandacht voor de praktische kant: hoe je het beste inkopen doet, dingen voorbereidt om mee te nemen of gerechten het beste bewaart. Zoete trek? Ook daar zijn gezonde variat...
morgen verzonden
Noedels
40 kommen comfortfood
2023 || Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
In navolging van het kookboek Tofu komt Emma de Thouars dit voorjaar met de opvolger Noedels. Als er een soort eten is dat comfort food schreeuwt, is het wel noedels. Of ze nou in een dampende kom soep zijn verwerkt of in een vettige, pittige saus, niks geeft zoveel troost als een flinke dosis noedels naar binnen slurpen. Mond dicht bij de kom, stokjes in de aanslag en let’s go. Noedels komen in verschillende soorten en maten en elk gerecht heeft weer een ander type noedel nodig. Emma legt ...
Solo
Recepten en tips voor als je het rijk alleen hebt
2024 || Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar
Alle singles verzamelen! Emma de Thouars kookt al
jaren voor zichzelf en doet niets liever. In Solo deelt ze recepten en geeft ze slimme tips over boodschappen doen voor één en restjes opmaken. Want in je eentje krijg je natuurlijk nooit die hele bloemkool/spitskool/zak spinazie of dat blik bonen op.
Verwacht veel lekker-op-alles-sauzen en groenten die je op verschillende manieren kunt verwerken zodat je nooit de hele week hetzelfde hoeft te eten. Met realistische recepten, want ja, koken v...