Code Noir

Gerechten van de Caribische eilanden

Voorzijde
39,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789038811826
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Lelani Lewis
Druk: 1
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
NUR: Eten en drinken algemeen

‘Het lekkerste dat ooit in mijn keuken thuis bereid is, kwam van haar hand. Sindsdien hoopte ik op één ding: Lelani’s eigen kookboek! Et voilà, Code noir.’ – Joris Bijdendijk

De keukens van de Caraïben zijn fantastische smeltkroezen van culturen, ingrediënten, smaken en kooktechnieken. Deze invloeden zijn in de loop van de eeuwen uit wel vier continenten meegenomen door mensen die zich – vrijwillig en onvrijwillig – op de eilanden vestigden. Het resultaat? Smaakvolle, spannende en kleurrijke gerechten die nog te weinig bekend zijn in Nederland en Vlaanderen.

In Code noir gaat Lelani Lewis terug naar de roots van haar Caribische eetcultuur, met klassieke gerechten als jerk chicken, bakkeljauwfritters, pepperpot stew en Guinness punch. Maar ze deelt ook nieuwe creaties met typisch Caribische ingrediënten zoals cassave, mais, kokos, limoen, bakbanaan en chili’s: bakbanaan met pinda-limoensalsa, zoete-aardappelgratin met gemberroom en een anglaise van maiscrème met gekaramelliseerde guave.

Code noir vertelt het belangwekkende verhaal over de Caribische keukens die, naast dat ze zo ontzettend rijk zijn aan smaak en kleur, ook enorm veel historie en diversiteit met zich meedragen.