Zoekfilters

Eten en drinken algemeen (17)

29,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Receptloos koken

Een duurzame methode voor het inkopen, bereiden en bewaren van eten

2022 || Hardcover || Gilles van der Loo || Nijgh & Van Ditmar

Met Receptloos koken wil Gilles van der Loo zijn lezers op weg helpen naar een nieuwe manier van denken over het inkopen, opslaan, voorbereiden, koken, restverwerken en bewaren van eten. Hij laat zien hoe je kostenefficiënt met onbewerkte producten aan de slag kunt op een manier die relatief weinig tijd kost en veel ruimte laat voor creativiteit. Je gaat dus goedkoper en gezonder eten, kookt met meer plezier en belast onze planeet minder.

Gilles beweegt weg van het receptgedreven inkopen vó...

38,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Van Boven in het wild

2022 || Hardcover || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? U moet het alleen wéten en leren herkennen. Van Boven in het wild is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Zo leert u het gemakkelijk toe te passen in uw eigen keuken.

Toen Yvette opgroeide maakte ze veel herbaria...

34,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Lekker sterk

Goed eten voor elke inspanning

2022 || Hardcover || London Loy || Nijgh & Van Ditmar

Hoe combineer je de juiste ingrediënten om jou de beste energie te geven voor, tijdens of na het sporten? Hoe activeer je jouw brein zodat je extra focus hebt? Met welke voeding kun je het beste ontspannen? In Lekker sterk neemt London Loy je mee op zijn ontdekkingstocht door rijke, voedzame

ingrediënten en wat daarvan het effect is op jouw lichaam. Hij leert je om weer echt te proeven, te luisteren naar je lijf en geeft je een stimulans om door voeding je natuurlijke kracht te (her)ontdekken.

Wie ‘London Loy’ zegt, zegt ‘lekker’. Hij speelt met smaken, want gezond eten hoeft nooit saai te worden. Er is ook aandacht voor de praktische kant: hoe je het beste inkopen doet, dingen voorbereidt om mee te nemen of gerechten het beste bewaart. Zoete trek? Ook daar zijn gezonde variat...

25,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Spicy Chef - Streetfood

Snelle Surinaamse gerechten van Soenil Bahadoer

2022 || Hardcover || Soenil Bahadoer e.a. || Nijgh & Van Ditmar

Toen in 2020 de deuren van alle restaurants dicht moesten vanwege de lockdown en de onzekerheid bij iedereen groot was, besloot Soenil Bahadoer het over een heel andere boeg te gooien en kriskras door het land te rijden met zijn speciale Spicy chef-foodtruck. Van hieruit serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken.

Van eenvoudige rotirol en Surinaamse bami tot luxe bara met wagyu en truffel. De vijftig populairst...

35,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

De buitenkeuken

Verhalen en recepten rond het vuur

2022 || Hardcover || Charlotte Marres e.a. || Nijgh & Van Ditmar

In De buitenkeuken trekken Olle Swets en Charlotte Marres met hun ‘portable kitchen’ Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Buiten op of naast het land of water waar hun producten vandaan komen, koken ze op open vuur voor en met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de varkensboer, waar ze eten tussen de varkens of mee op pad met de herders, waar...

23,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Tofu

40 tofurecepten van ontbijt tot dessert

2022 || Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Op haar reizen door Azië is Emma de Thouars verliefd geworden op tofu; door de variëteit in soorten en hoeveel kanten die je ermee op kunt. Aan de hand van duidelijke productinformatie, (reis)verhalen en veertig recepten laat Emma zien dat tofu niet alleen een vleesvervanger is, maar

vooral een op zichzelf staand, heerlijk product.

Van Szechuanese mapo tofu tot in z’n geheel gefrituurde tofu met knoflookcrispies en kleverige saus. Tofu is zelfs heerlijk in desserts, zoals vegan chocolad...

34,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Home Baked / Druk 4

2022 || Hardcover || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar

Klassieker in een nieuw jasje. Herziene uitgave met nieuwe recepten!

In Home Baked deelt Yvette alle gerechten die ze graag thuis bakt, klassiekers en nieuwe vondsten, inclusief glutenvrije, suikervrije en lactosevrije baksels. Daarnaast leert ze u alle kneepjes van het bakken van taartbodems, basiscakes en beginnersbrood, zodat u er daarna naar eigen inzicht mee aan de slag kunt. Een boek vol bakplezier!

38,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Seasons' moestuin

Zaaien, oogsten, koken

2022 || Hardcover || Jessica Koomen || Nijgh & Van Ditmar

In deze tijd zien we meer dan ooit dat mensen zelf een eigen moestuin willen aanleggen en willen koken van eigen oogst. Met Seasons’ moestuin laat Jessica Koomen zien hoe iedereen op een eenvoudige manier kan beginnen met een ecologische moestuin en hoe je met de oogst heerlijke gerechten kan maken. Naast praktische tips voor beginnende moestuiniers geeft Jessica leuke DIY-oplossingen voor een efficiënte, biodiverse en ecologische moestuinlifestyle, zoals het maken van een composthoop of h...

32,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Moeten, mogen & uitsloven

60 recepten + familieverhalen uit de keuken van De Leeuw

2022 || Hardcover || Paul de Leeuw e.a. || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Vader Paul de Leeuw en zoon Kas zijn beiden culinaire lekkerbekken en staan dan ook graag in de keuken. Al zijn ze daar bijna nooit samen te vinden, want ieder heeft zijn eigen aanpak. Paul zoekt naar recepten in kookboeken, terwijl Kas zijn culinaire voorbeelden via blogs en YouTube volgt. Toch slaan ze nu de handen ineen.

In Moeten, mogen & uitsloven vind je zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel. Van snelle doordeweekse maaltijden, wann...

20,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Insane

Gekmakend lekker en best gezond

Hardcover || Vanja van der Leeden || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

In Insane laat Vanja van der Leeden zien hoe ze een balans vond in haar eetgedrag en hoe ze doorgaans thuis eet. Dat is meestal gezond en altijd lekker. Het zoveelste boek over gezond eten, dus?! Ja, maar wacht even. Het is geen dieetboek en je krijgt er ook geen zogenaamde ‘glow’ van.

Insane is een eerlijk verhaal over een divers en gebalanceerd eetpatroon.

Vanja brengt haar persoonlijke eetfilosofie met humor en relativering. In Insane toont ze hoe ze van maniakale boulimiapatiënt vera...