Zoekfilters
Eten en drinken algemeen (28)
morgen verzonden
Studentenkookboek
Katerkost, exemenkost, veggie, vegan, zero waste & comfortfood
Paperback || Manteau || met inkijkexemplaar
Misschien ga je binnenkort voor het eerst op kot en wil je zelf je potje koken. Of je bent al een doorgewinterde kotstudent die de eeuwige pizza’s, pita’s en frieten stilaan beu is. In de meeste kookboeken vind je wel leuke recepten, maar ze zijn niet afgestemd op starters en er worden te veel ingrediënten gebruikt die je niet op kot hebt of zelfs niet eens kent. De oplossing: het Studentenkookboek!
Of je nu een feestje wil bouwen, wat extra brainfood kan gebruiken tijdens de examens, he...
morgen verzonden
Belgium for Foodies
Paperback || Femke Vandevelde || Luster Uitgeverij || met inkijkexemplaar
The second title in the themed spin-off series of The 500 Hidden Secrets is a must-read for anyone who cares about good food and is spending time in Belgium. In Belgium for Foodies Femke Vandevelde leads you to the best places in Belgium to eat and drink. Femke is a food writer and restaurant critic (for a.o. De Morgen Magazine). She inherited a passion for great food and quality products from her grandmother, and as a journalist she is always in the know about what’s happening in the Belgi...
morgen verzonden
Zomerse inspiratie
Receptenaccesoires
Paperback || Wendy Somers-van Gils || Brave New Books || met inkijkexemplaar
Het kookboek Zomerse inspiratie is een kookboek voor mee op vakantie. Lekker samen genieten aan de barbecue of een makkelijk te bereiden eenmansgerecht op de camping. In dit kookboek staan allemaal gerechten die hier speciaal voor zijn gemaakt. Zo wordt koken leuk en makkelijk tijdens de vakantie en kan je lekker genieten van de vrijheid, het lekkere eten en elkaar!
morgen verzonden
Culinary notebooks De snelle keuken
100 geweldige recepten
Paperback || Carla Bardi || Rebo Productions || met inkijkexemplaar
100 verleidelijke recepten voor een snel bereide maaltijd: van soepen, salades en pasta tot vlees, vis en nagerechten.
Dit boek bevat klassiekers zonder poeha, zoals gehaktballetjes in tomatensaus en stevige soepen, maar ook klassiekers met een moderne twist, zoals tagliatella met groentesaus, kip saltimbocca en gazpacho. Maar voor alle gerechten geldt: snel klaar, lang genieten.
morgen verzonden
Wie heeft er suiker in de erwtensoep gedaan?
Paperback || Emma W. Brouwer || Uitgeverij De Graveinse Abeel || met inkijkexemplaar
Dit boek is geen dieetboek (hoewel je wel zult afvallen als je de tips opvolgt), maar een beknopt boekje dat de geschiedenis van suiker laat zien, en dat uitlegt waarom we almaar dikker en dikker zijn geworden. Er is namelijk een reden waarom overgewicht nu zo’n probleem is, en dat valt terug te leiden tot Amerika in de vorige eeuw. Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat suiker slecht is, maar intussen zit het nog steeds in vrijwel alle voedselproducten en proberen voedselfabrikanten ...
morgen verzonden
De vegarevolutie / Druk 8
2020 || Paperback || Lisa Steltenpool || Prometheus
Door voedselschandalen en overbevolking wordt de noodzaak om anders te gaan eten steeds belangrijker. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een duurzamer alternatief: puur plantaardige voeding. Als alle Nederlanders één dag per week geen dierlijke producten eten, zijn in één klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald. Maar hoe doe je dat, een dagje zonder vlees en zuivel, zonder in te leveren op smaak? Door de vega-uitdaging aan te gaan!
De vegarevolutie is hét ...
morgen verzonden
Het ´wilde´genieten
Voorjaar
2020 || Paperback || Anneke Bleeker || Mayra Publications || met inkijkexemplaar
Het ‘wilde’ genieten - Voorjaar
Het Wilde Genieten kan beginnen met dit eerste boek waarin het voorjaar centraal staat.
Recepten, tips en informatie; de groenten, kruiden en eetbare bloemen groeien letterlijk voor onze voeten.
Dit boek bevat heel veel recepten.
Recepten waarbij er altijd een combinatie is gemaakt van gekochte en geplukte ingrediënten.
De gekochte ingrediënten zijn altijd van biologische oorsprong. Dat is voor ons vanzelfsprekend.
Dit boek is niet als kookboek bedoeld ma...
morgen verzonden
Beet!
Alles over vissen vangen, kopen en eten
Paperback || Jacques Hermus || Nijgh & Van Ditmar
Nederland = waterland. Niet alleen worden we van Zeeland tot het Wad bespoeld door de zoute zee, achter de dijken en duinen stroomt in ontelbare meren, plassen, kanalen en slootjes het zoete water. We zijn een land van (beroeps)vissers en hengelaars, de twee miljoen mensen die ter ontspanning langs de waterkant een hengeltje uitgooien.
Beet! voert de lezer langs de mooiste visplekken van het land. Van de Mooie Nel bij Haarlem tot de zeedijk van Walcheren, van de oesterbedden in de Waddenzee ...
morgen verzonden
De geneeskracht van waterkers
’s Werelds meest gezonde groente
Paperback || Thomas Dijkman || Succesboeken.nl
Waterkers is een groente die van oudsher wordt gebruikt voor
genezingsdoeleinden. Sommige historici zeggen dat het de
oudste geneesplant van de mensheid is. Toen de doos van
Pandora openschoot en alle rampen op aarde neerdaalden, was
er slechts één troost. Er was voortaan waterkers. Waterkers
heeft een belangrijke plek in onze geschiedenis, het is niet alleen
een delicatesse, het is een plant die mensenlevens kan redden.
Waterkers wordt door wetenschappers gezien als de meest
gezonde groent...
Culinary notebooks Gemakkelijke curry's
100 geweldige recepten
2020 || Paperback || Carla Bardi e.a. || Rebo Productions || met inkijkexemplaar
100 verleidelijke recepten voor vegetarische, vis- en vleescurry's, en natuurlijk voor de basis: de currypasta's. Pittig of mild? Voor beide versies vind je de lekkerste tips.
Heel veel gerechten uit de oosterse keuken, met name die van India, worden 'curry' genoemd. Dit boek bevat de échte curry's: klassiekers als tikka massala met kip, rogan josh, lamskorma en kipcurry, maar ook curry's met een onverwachte twist, zoals vegetarische köftecurry, tofoecurry met rode linzen, garnalencurry met...