Zoekfilters

Verschijningsjaar
2022 (17)
2021 (7)
2020 (6)
» Toon alle opties (2)
2023 (5)
2019 (3)

Resultaten (42)

28,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Vers deeg

Van brioche tot zuurdesem. Ruim 80 hartige en zoete recepten

Hardcover || Claudia Damen || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Hoe maak je zelf naan, tortilla’s of een brioche? Met Vers deeg leer je de basis van het bakken, met waar nodig een handig stappenplan. Bovendien volgt na elke basistechniek een aantal recepten waarin je het geleerde kunt toepassen. Heb je zelf brood gemaakt en wordt het oud? Verwerk het dan in een uiensoep of een lekkere caesarsalade.

Claudia Damen leert je vervolgens de eenvoudige basisrecepten zoals pita en naan langzaam uit te bouwen naar ingewikkelder recepten zoals chocoladebroodjes, ...

32,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Emma's Amazing Asia VEGA

Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Misschien is het omdat er in Azië wel honderden manieren bestaan om tofu te bereiden – frituren, roerbakken of stomen met pittige saus –, of doordat je met een paar basissauzen je aubergine, paddenstoelen en zelfs de toch niet zo oer-Hollandse aardappel omtovert in een waanzinnige maaltijd? Hoe dan ook: de Aziatische keuken leent zich als geen ander voor vegetarisch eten.

Ingewikkeld hoeft dat gelukkig niet te zijn. Emma de Thouars geeft in dit boek meer dan honderd toegankelijke recepte...

29,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Receptloos koken

Een duurzame methode voor het inkopen, bereiden en bewaren van eten

2022 || Hardcover || Gilles van der Loo || Nijgh & Van Ditmar

Met Receptloos koken wil Gilles van der Loo zijn lezers op weg helpen naar een nieuwe manier van denken over het inkopen, opslaan, voorbereiden, koken, restverwerken en bewaren van eten. Hij laat zien hoe je kostenefficiënt met onbewerkte producten aan de slag kunt op een manier die relatief weinig tijd kost en veel ruimte laat voor creativiteit. Je gaat dus goedkoper en gezonder eten, kookt met meer plezier en belast onze planeet minder.

Gilles beweegt weg van het receptgedreven inkopen vó...

38,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Van Boven in het wild

2022 || Hardcover || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? U moet het alleen wéten en leren herkennen. Van Boven in het wild is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Zo leert u het gemakkelijk toe te passen in uw eigen keuken.

Toen Yvette opgroeide maakte ze veel herbaria...

39,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Code Noir

Gerechten van de Caribische eilanden

2023 || Hardcover || Lelani Lewis || Nijgh & Van Ditmar

‘Het lekkerste dat ooit in mijn keuken thuis bereid is, kwam van haar hand. Sindsdien hoopte ik op één ding: Lelani’s eigen kookboek! Et voilà, Code noir.’ – Joris Bijdendijk

De keukens van de Caraïben zijn fantastische smeltkroezen van culturen, ingrediënten, smaken en kooktechnieken. Deze invloeden zijn in de loop van de eeuwen uit wel vier continenten meegenomen door mensen die zich – vrijwillig en onvrijwillig – op de eilanden vestigden. Het resultaat? Smaakvolle, spannend...

34,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Lekker sterk

Goed eten voor elke inspanning

2022 || Hardcover || London Loy || Nijgh & Van Ditmar

Hoe combineer je de juiste ingrediënten om jou de beste energie te geven voor, tijdens of na het sporten? Hoe activeer je jouw brein zodat je extra focus hebt? Met welke voeding kun je het beste ontspannen? In Lekker sterk neemt London Loy je mee op zijn ontdekkingstocht door rijke, voedzame

ingrediënten en wat daarvan het effect is op jouw lichaam. Hij leert je om weer echt te proeven, te luisteren naar je lijf en geeft je een stimulans om door voeding je natuurlijke kracht te (her)ontdekken.

Wie ‘London Loy’ zegt, zegt ‘lekker’. Hij speelt met smaken, want gezond eten hoeft nooit saai te worden. Er is ook aandacht voor de praktische kant: hoe je het beste inkopen doet, dingen voorbereidt om mee te nemen of gerechten het beste bewaart. Zoete trek? Ook daar zijn gezonde variat...

26,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Noedels

40 kommen comfortfood

2023 || Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

In navolging van het kookboek Tofu komt Emma de Thouars dit voorjaar met de opvolger Noedels. Als er een soort eten is dat comfort food schreeuwt, is het wel noedels. Of ze nou in een dampende kom soep zijn verwerkt of in een vettige, pittige saus, niks geeft zoveel troost als een flinke dosis noedels naar binnen slurpen. Mond dicht bij de kom, stokjes in de aanslag en let’s go. Noedels komen in verschillende soorten en maten en elk gerecht heeft weer een ander type noedel nodig. Emma legt ...

27,99
Leverbaar vanaf 3 september
+
Bestel

Solo

Recepten en tips voor als je het rijk alleen hebt

2024 || Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar

Alle singles verzamelen! Emma de Thouars kookt al

jaren voor zichzelf en doet niets liever. In Solo deelt ze recepten en geeft ze slimme tips over boodschappen doen voor één en restjes opmaken. Want in je eentje krijg je natuurlijk nooit die hele bloemkool/spitskool/zak spinazie of dat blik bonen op.

Verwacht veel lekker-op-alles-sauzen en groenten die je op verschillende manieren kunt verwerken zodat je nooit de hele week hetzelfde hoeft te eten. Met realistische recepten, want ja, koken v...

32,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Van Bovens leftovers

Ruim 200 oermakkelijke recepten om verspillingsvrij het jaar door te kijken

Hardcover || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Sinds een aantal jaar bedenkt Yvette voor Volkskrant Magazine wekelijks een seizoensrecept plus een tip om de restjes mee op te maken. Zo kookt ze zelf thuis elke dag, want Van Boven gooit nooit iets weg. Goed eten weggooien is namelijk eeuwig zonde. Van elk restje valt de volgende dag wel iets lekkers te maken, dus geeft ze voor elk recept ook een smakelijke tweede bestemming.

Haar columns en rond de 200 recepten uit haar wekelijkse rubriek zijn nu gebundeld in Van Bovens leftovers. Steeds ...

25,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Spicy Chef - Streetfood

Snelle Surinaamse gerechten van Soenil Bahadoer

2022 || Hardcover || Soenil Bahadoer e.a. || Nijgh & Van Ditmar

Toen in 2020 de deuren van alle restaurants dicht moesten vanwege de lockdown en de onzekerheid bij iedereen groot was, besloot Soenil Bahadoer het over een heel andere boeg te gooien en kriskras door het land te rijden met zijn speciale Spicy chef-foodtruck. Van hieruit serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken.

Van eenvoudige rotirol en Surinaamse bami tot luxe bara met wagyu en truffel. De vijftig populairst...