Zoekfilters
Resultaten (13)
morgen verzonden
Het sportkookboek voor wielrenners
2023 || Paperback || Stephanie Scheirlynck || Lannoo
Eet en drink als een topwielrenner om jouw eigen sportieve uitdagingen aan te gaan. De Sportkookboeken van Stephanie Scheirlynck leren iedere sporter wat, hoeveel en wanneer je moet eten en drinken om optimaal te sporten en te presteren. In Het sportkookboek voor wielrenners vind je vijftig nieuwe recepten en vijftien klassiekers afgestemd op jouw favoriete sport. Dankzij de nog eenvoudigere recepten spendeer je vanaf nu minder tijd in je keuken zodat er meer tijd overblijft om te sporten. En...
Snellere Jelle
Sneller dan je delivery-app
2026 || Hardcover || Jelle Beeckman || Borgerhoff & Lamberigts
Na het succes van Snelle Jelle is The Messy Chef terug – en hoe! In Snellere Jelle serveert Jelle Beeckman opnieuw 60 gloednieuwe gerechten die bewijzen dat snel koken net zo lekker kan zijn als uitgebreid tafelen. Verwacht originele combinaties, bomvol smaak en humor, die zelfs lukken wanneer je frigo en voorraadkasten zo goed als leeg zijn.
Van burgerbowl tot Gentse spitburger, van sushi-nachoschotel tot luie traybakes: elk recept is eenvoudig, verrassend en helemaal typisch Jelle. Ook J...
morgen verzonden
Variaties in de keuken / Druk 16
Receptenaccesoires
2025 || Paperback || Wendy Somers-van Gils || Brave New Books
Drukke agenda? En je wilt toch wat lekkers op tafel zetten en ook graag zelf in de keuken staan? Dan is dit een mooi kookboek voor jou! Variaties in jouw keuken is een kookboek met gerechten die snel en makkelijk te berieden zijn na een drukke werkdag of in een druk bezet weekend met veel bezoek van vrienden en familie en deze zullen verrast zijn door al het lekkers wat er op tafel is geserveerd!
The Nutty Farmer
60 verrassende gerechten met noten
2026 || Paperback || Fréderic Bostyn || Borgerhoff & Lamberigts
The Nutty Farmer, aka Fréderic Bostyn, is dé man als het om noten gaat. In dit boek vind je 60 smakelijke recepten waarin noten volop schitteren. Van popcorn-chocolade crunchies voor de perfecte snack tot rijstpap met amandelmix en gekaramelliseerde noten als heerlijk ontbijt, en gnocchi met romige walnoten-salie saus voor een heerlijk diner.
Of je nu van noten houdt vanwege hun gezondheidsvoordelen of gewoon voor de smaak, dit boek bevat recepten die je elke dag kunt maken. Laat je verras...
morgen verzonden
Over eten en koken
wetenschap en cultuur in de keuken
2023 || Hardcover || Harold McGee || Nieuw Amsterdam || met inkijkexemplaar
Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pan...
morgen verzonden
Bloedgroepdieet
voor elke bloedgroep een eigen programma voor voeding, gezondheid en beweging
|| Paperback || Peter D'Adamo || VBK Media || met inkijkexemplaar
Op overtuigende wijze toont D'Adamo aan dat er een verband bestaat tussen iemands bloedgroep, zijn gevoeligheid voor bepaalde ziekten, vitaliteit, psychische gesteldheid, voeding en lichamelijke activiteit. Wat voor de een goede voeding is, kan voor de ander zelfs slecht zijn. Mensen met bloedgroep o varen wel bij een geheel ander voedingspatroon dan mensen met bloedgroep AB. Dit boek geeft voor elk van de vier bloedgroepen - 0, A, B en AB een eigen gezondheidsstrategie bestaande uit: een voe...
Busy woman kitchen
70 eiwit- en vezelrijke recepten die écht snel klaar zijn
2026 || Paperback || Claudia Van Avermaet || Borgerhoff & Lamberigts
In Busy Woman Kitchen helpt Claudia Van Avermaet je om gezonde, evenwichtige maaltijden moeiteloos in je drukke leven te passen. Geen ingewikkelde diëten of ellenlange boodschappenlijsten, wel pure, voedzame gerechten die energie geven, kracht opbouwen en écht lekker zijn.
Met recepten die in 10, 20, 30 of 45 minuten op tafel staan, vind je voor elk moment iets wat past: snelle ontbijtjes voor hectische ochtenden, voedzame lunches tussen meetings door of evenwichtige diners na een lange da...
morgen verzonden
Surinaamse recepten van A tot Z / druk 1
|| Paperback || M. Sam-Sin-Hewitt || Uitgeverij Conserve
Surinaamse recepten van A tot Z van Muriel Sam-Sin Hewitt is een variëteit van wel 325 gerechten die de Surinaamse keuken zo aantrekkelijk maakt, zoals rijst met kouseband of bruine bonen uit de Creoolse keuken, roti en bara uit de Indiase keuken, bami en teloh uit de Indonesische keuken en witte rijst en chop soy uit de Chinese keuken. In het boek vindt de fijnproever de meest exclusieve experimenten, zowel voor de warme maaltijd als voor bij de borrel. Ook bevat het boek vegetarische recep...
morgen verzonden
Ons voedsel / Druk 6
over wat erin zit, hoe het wordt gemaakt en wat het met ons doet
2016 || Hardcover || Frans M. de Jong || Fontaine uitgevers
Ons voedsel,over wat erin zit, hoe het wordt gemaakt & wat het met ons doet.
We staan in de huidige tijd ver af van ons dagelijks brood: vaak hebben we eigenlijk geen idee van de oorsprong van ons voedsel. Niet zo verwonderlijk, met alle 'hightech foods' die op de markt worden gebracht. Het enorme aanbod en slimme marketingtrucs maken het de consument niet gemakkelijk om dagelijks verantwoorde keuzes te maken.
Dit unieke naslagwerk bevat alle informatie over ons voedsel: wat erin zit, hoe he...
morgen verzonden
Karsu's Kitchen
De 75 allerlekkerste recepten uit de Turkse keuken
2023 || Hardcover || Karsu || Kosmos Uitgevers || met inkijkexemplaar
In Karsu's Kitchen deelt Karsu meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de Turkse keuken. Karsu is zangeres, pianiste en presentatrice, maar haar andere grote liefde is… eten! In haar eerste kookboek deelt ze het beste dat Hatay (Unesco Culinair Werelderfgoed-regio in Turkije) te bieden heeft en natuurlijk ook family favorites. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden, iedereen kan Turks koken met Karsu. Met persoonlijke verhalen, een culinaire reis ...