Zoekfilters
Resultaten (7)
maandag verzonden
Kookboek van de Achterhoek (Druk 6)
2023 || Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap
maandag verzonden
Amsterdam Cook Book
Tradition food, recipes and stories of Holland's capital
Hardcover || Frank Noë || Het Zwarte Schaap
Engelse editie van het Kookboek van Amsterdam:
Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fok...
De Landskeuken
Streek-feest- en andere gerechten van Nederlandse bodem
Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap
Vroeger at iedereen lokaal en volgens de seizoenen. Elk seizoen had z’n eigen gerechten: kruudmoes in het voorjaar en stamppot in de winter. Ook bij de feest- en hoogtijdagen hoorden speciale lekkernijen: muisjes en krentewegge bij geboorte en kniepertjes bij oud- en nieuw. En om voldoende voorraad te hebben, werd het hele jaar door voedsel geconserveerd. In De Landskeuken staan al die oude eettradities met recepten en achtergronden in een hedendaags jasje. Om te bewaren, maar vooral ter in...
maandag verzonden
Kookboek van Twente
humpkessoep, deurpot, brummeljam en andere Twenstse streekgerechten
2023 || Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap
Twente wordt wel eens het 'landgoed van Nederland' genoemd en dat is te begrijpen ook. Er heerst rust. Het bijzondere coulissenlandschap nodigt uit tot wandelen en fietsen. Langs beekjes en rivieren. Langs heidevelden met schapen. Door schilderachtige dorpsjes en lang historische watermolens.
Dit Kookboek van Twente bevat traditionele recepten uit Twente. Gerechten zoals overgrootvader en -moeder ze aten. Het leven van toen was eenvoudig en er werd zoveel mogelijk gegeten van eigen erf, uiter...
Kookboek van de Lage Landen
Vijfhonderd jaar Nederlandse recepten
2023 || Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap
maandag verzonden
Kookboek van Amsterdam
2018 || Hardcover || Frank Noë || Het Zwarte Schaap
Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. O...
maandag verzonden
Kookboek van Den Haag
2023 || Hardcover || Zwaan de Nelly || Het Zwarte Schaap
Het Kookboek van Den Haag is een boek voor Hagenaars en Hagenezen. Liefhebbers van ‘ein braudje è met ùi op ut Rèswèkseplèn’. Of van het typische Haagse bluf , dat inderdaad niet veel meer is dan 'gebakken lucht'. En denk aan een beschùitstùitâh met zalluf of de bekende Haagsche kakker. Den Haag is echter ook tempo doeloe, vandaar frikadel panggang en andere Indische gerechten. De Scheveningse inbreng is natuurlijk vis en vanwege de aanwezigheid van het hof ontbreekt Paleisbanket ...