Kookboek van Amsterdam

Voorzijde
13,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789082347586
Uitgever: Het Zwarte Schaap
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Frank Noƫ
Druk: 1
Pagina's: 80
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
NUR: Keuken per land en streek

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente.

Dit is een boekje over Amsterdamse gerechten ingrediƫnten en culinaire gewoontes. Met recepten, herinneringen en een beetje geschiedenis. Van moesselientjes tot pikketanussies.