De Landskeuken

Streek-feest- en andere gerechten van Nederlandse bodem

Voorzijde
17,95
Leverbaar vanaf 17 maart 2025
+
Bestel
ISBN: 9789492821195
Uitgever: Het Zwarte Schaap
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Karen Groeneveld
Druk: 1
Pagina's: 128
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Keuken per land en streek

Vroeger at iedereen lokaal en volgens de seizoenen. Elk seizoen had z’n eigen gerechten: kruudmoes in het voorjaar en stamppot in de winter. Ook bij de feest- en hoogtijdagen hoorden speciale lekkernijen: muisjes en krentewegge bij geboorte en kniepertjes bij oud- en nieuw. En om voldoende voorraad te hebben, werd het hele jaar door voedsel geconserveerd. In De Landskeuken staan al die oude eettradities met recepten en achtergronden in een hedendaags jasje. Om te bewaren, maar vooral ter inspiratie voor de keuken van nu.