Wegwijzer voor methoden bij projectmanagement / Druk 2

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
47,42
Met 5% studentenkorting
Voor 45,05 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789087536398
Uitgever: Van Haren Publishing
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Ariane Moussault, Erwin Baardman, Fritjof Brave, &
Druk: 2
Pagina's: 238
Taal: Nederlands
NUR: Management algemeen Economie, recht en bedrijfskunde HOGER ONDERWIJS

In steeds meer bedrijven en organisaties vormen projecten een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Projectmanagement is geëvolueerd tot een vitaal onderdeel van de besturing van de organisatie.

Een van de eerste stappen naar professionalisering van projectmanagement binnen een bedrijf of organisatie is vaak het kiezen van een projectmanagementmethode. Hierdoor wordt een gemeenschappelijke taal geïntroduceerd waardoor communicatie effectiever verloopt en worden de rollen en taken duidelijker verdeeld.

De keuze voor een projectmanagementmethode is echter niet eenvoudig. Voor bedrijven die zich aan het beraden zijn op de keuze voor een bepaalde methode geeft dit boek op compacte wijze een overzicht van de openbaar beschikbare methoden in Nederland.

Dit boek beoogt niet om een waardeoordeel te geven over de besproken methodes. Het maakt wel duidelijk dat de keuze voor een methode situationeel is bepaald. Het boek geeft inzicht op welke aspecten de verschillende methoden ondersteuning bieden en biedt daarbij overwegingen voor de keuze van een projectmanagementmethode.

Aan de hand van een generiek Vergelijkingsmodel (ontwikkeld op basis van de competenties van de NCB versie 3) worden de tien methoden objectief met elkaar vergeleken. Deze kwantitatieve benadering wordt gecombineerd met een kwalitatieve benadering. Daarmee sluit dit boek aan op de vragen die kunnen leven bij de (project)manager die een methode moet kiezen.

Een methode is niet meer dan een hulpmiddel voor de projectmanager. De waarde van het gebruik van één standaardmethode wordt gerelativeerd. De mogelijkheid om alleen die delen van een methode te gebruiken die in een specifiek project zinvol zijn wordt voorgelegd en er wordt aangegeven welke combinaties van methoden gebruikt worden. Het formuleren van enkele hoogtepunten uit de methoden, de krenten in de pap, zoals dat in dit boek genoemd wordt, geven dit boek nog een extra dimensie.

Dit boek is tot stand gekomen op initiatief van Berenschot en IPMA-NL, de grootste vakorganisatie voor projectmanagement in Nederland.

IPMA-NL is de grootste vakvereniging in Nederland voor project-, programma- en portfoliomanagers.

Het doel van IPMA-NL is het professionaliseren van het vakgebied projectmanagement.

De vereniging heeft circa 2300 leden en is aangesloten bij de International Project Management Association (IPMA).

Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 450 medewerkers in de Benelux.

Al ruim 70 jaar lang verrassen wij onze opdrachtgevers in de publieke en private sector met

slimme en nieuwe inzichten. We verwerven ze en maken ze toepasbaar. Dit door innovatie te

koppelen aan creativiteit. Steeds opnieuw. Klanten kiezen voor Berenschot omdat onze adviezen hen op een voorsprong zetten.

Lees meer