Tsukémono

Snelle groentefermentaties uit Japan

Voorzijde
Achterzijde
32,95
Levertijd: 3 werkdagen
+
Bestel
ISBN: 9789081821575
Uitgever: Rineke Dijkinga Books
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Peter van Berckel
Druk: 2
Pagina's: 200
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
NUR: Inmaken en conserveren Eten en drinken algemeen Vegetarische kookboeken

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen

pickles noemen. In Japan worden tsukémonopickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten.

Deze eeuwenoude methode is eenvoudig toe te passen en sluit aan bij de huidige belangstelling

voor gefermenteerde voeding.

Iedere dag een pickle.

Pickles zijn een culinaire toevoeging aan je maaltijd. Het is een hernieuwde kennismaking met groente,

zelfs de soorten die je al door en door dacht te kennen. Door het pickle-proces ontstaat smaakconcentratie

en een unieke knapperigheid. En door de start van het fermentatieproces ondersteun je met deze pickles je spijsvertering en darmconditie.

Kok en natuurvoedingskundige Peter van Berckel leert je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Met meer dan vijftig - veelal vegan - recepten kun je direct zelf aan de slag. Je kunt kiezen uit traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter je handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.