Basisboek Interviewen / Druk 5 (e-book)

Handleiding voor het voorbereiden en afnemen van interwiews

Voorzijde
Inkijkexemplaar
26,94
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001747763
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: B Baarda M. van der Hulst
Druk: 5
Pagina's: 182
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Vervanger van: 9789001877163
NUR: Statistiek en methodologie

- Breed inzetbaar, voor uiteenlopende gesprekken en onderwerpen;

- voorkennis niet noodzakelijk;

- praktijkgericht, met veel opdrachten.

Het Basisboek Interviewen leert studenten stapsgewijs interviews opzetten en kritisch kijken naar de eigen interviewvaardigheden. Het gaat zowel in op de voorbereiding als op het afnemen van interviews.

De vele, aansprekende opdrachten maken het mogelijk om zelfstandig aan de slag te gaan met het Basisboek Interviewen. Dankzij het aanvullende materiaal en een voorbeeld voor een cursusopzet is het boek echter ook goed inzetbaar voor een interviewtraining. De bijna honderd cartoons met interviewsituaties maken het boek toegankelijk en uniek!

Deze vernieuwde, vijfde editie is inhoudelijk uitgebreid, met onder andere theorie over het gebruik van humor in interviews. Daarnaast bevat deze editie nieuwe cartoons.

Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven:

“Ik miste een toegankelijk en praktisch boek over interviewen. Wat maakt dat je bijvoorbeeld beter geen waaromvragen kunt stellen? En wat is je uitstraling als interviewer?”

– Ben Baarda –

Het Basisboek Interviewen is breed inzetbaat – van mbo tot universitair onderwijs. Dankzij de vele voorbeelden uit uiteenlopende disciplines is het boek bovendien geschikt voor legio opleidingen, waaronder accountancy en maatschappelijk werk.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. voorbeeldbrieven en evaluatieformulieren. Voor docenten staan er voorbeelden voor het afnemen van een interview.

Ben Baarda is psycholoog en methodoloog. Hij heeft tal van standaardwerken op het gebied van de methodenleer en statistiek op zijn naam staan. Daarnaast is hij jarenlang docent geweest in deze vakken aan de Universiteit Utrecht.