Basisboek Interviewen / Druk 4 (e-book)

handleiding voor het voorbereiden en afnemen van intervieuws

Voorzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Basisboek Interviewen / Druk 4 (e-book)

ISBN: 9789001877163
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Ben Baarda Monique van der Hulst
Druk: 4
Pagina's: 142
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Categorie: Persoonlijke & professionele ontwikkeling
NUR: Journalistiek

Met Basisboek Interviewen leren studenten stapsgewijs interviews opzetten en kritisch kijken naar de eigen interviewvaardigheden. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Waarom kiezen voor Basisboek Interviewen?

* Breed inzetbaar, voor uiteenlopende gesprekken en onderwerpen;

* geen specifieke voorkennis nodig;

* praktijkgericht, met veel opdrachten.

Basisboek Interviewen bevat een stevige didactische opbouw. De hoofdstukken starten met de leerdoelen, de belangrijkste begrippen en een casus. Ieder hoofdstuk eindigt met een handige samenvatting. De theorie wordt toegelicht met voorbeelden uit verschillende disciplines. Aan de hand van gerichte opdrachten in het boek en op de website kunnen studenten stap voor stap aan de opzet van een interview werken en de eigen interviewkwaliteiten evalueren. Basisboek Interviewen is geschreven voor hbo- en wo-opleidingen waar studenten te maken krijgen met interviews, maar het boek is ook zeer geschikt voor mensen die beroepshalve interviews moeten afnemen. Basisboek interviewen is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de vierde editie van Basisboek Interviewen?

In de nieuwste editie van Basisboek Interviewen zijn alle voorbeelden en casussen volledig geactualiseerd.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website bij Basisboek Interviewen vinden studenten en docenten extra bronnen en informatieve video's.

Over de auteurs

Ben Baarda heeft tal van standaardwerken op het gebied van de methodenleer en statistiek op zijn naam staan. Hij schrijft op basis van zijn jarenlange ervaring als docent van deze vakken. Daarnaast werkt hij als trainer en adviseur. Monique van der Hulst werkte jaren als freelance docent onderzoeksmethoden en -vaardigheden. Ze begeleidde enkele honderden psychologie- en bedrijfskundestudenten bij bachelor- en masterscripties. Monique is (co-)auteur van een aantal boeken over onderzoeksmethoden en werkt momenteel als projectleider voor een educatieve uitgeverij.