Strategische en operationele marketingplanning - Kernstof-B / Druk 8

Voorzijde
Inkijkexemplaar
87,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 83,55 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001078362
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Gebrand Rustenburg Ton de Gouw Allert de Geus
Druk: 8
Relevante opleidingen: Commerciële Economie
Pagina's: 715
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij o.a.: Saxion
Vervanger van: 9789001899936
NUR: Marketing

- Standaardwerk op het gebied van marketingplanning;

- sluit aan op de meest actuele NIMA-B exameneisen;

- veel praktijkvoorbeelden en cases.

Strategische en operationele marketingplanning – Kernstof B is al jaren een standaardwerk op het gebied van marketingplanning, -strategie en -management.

In dit boek is volop aandacht voor strategische issues, de internationale dimensie, B2B en online marketing. Aan de hand van vele praktische voorbeelden worden de verbanden tussen de verschillende theoretische begrippen inzichtelijk gemaakt. Het boek kenmerkt zich door een integrale onderwijsmethodiek en sluit naadloos aan op de meest recente NIMA-exameneisen.

Deze achtste editie is grondig herzien, mede op basis van de opmerkingen die trainers, docenten en studenten naar voren hebben gebracht. Daarmee is de praktische bruikbaarheid van het boek vergroot. Deze editie is hierdoor weer een actueel standaardwerk, met aandacht voor strategische en operationele marketingonderwerpen, waarbij meer dan ooit online marketing, platformstrategie, trade marketingstrategie en 4C-methode aan bod komen.

Daarnaast zijn tal van onderwerpen als customer journey, businessmodellen, scrum & agile, merkstrategie en conversieoptimalisatie aangescherpt. Ook is hier en daar de volgorde en inhoud van paragrafen binnen de hoofdstukken veranderd c.q. uitgebreid. Nieuw in deze editie is de afsluiting van elke paragraaf met een ‘strategische’ vraag, om discussie aan te wakkeren en begrip te testen.

Strategische en operationele marketingplanning sluit aan bij de NIMA-B opleidingen en de hoofdfase van de opleidingen Commerciële Economie, Media-Informatie en Communicatie, Small Business & Retail Management, Technische Bedrijfskunde en aanverwante opleidingen.

Studenten vinden op Hoger onderwijs online toetsen, formats en cases. Voor docenten staan hier collegesheets, powerpoints met figuren en tabellen, uitwerkingen.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Gerbrand Rustenburg heeft internationaal verschillende functies op managementniveau bekleed voor producten in de agro-, industrie- en consumentensector. Sinds 1993 is hij actief in de marketing- en verkoopadvisering en incompany-trainingen. Daarnaast is hij parttimedocent aan diverse commerciële en bedrijfskundige opleidingen en co-auteur/redacteur van verscheidene praktijkgerichte marketing- en salesboeken.

Ton de Gouw studeerde aan de HTS in Tilburg, de TU Twente en de University of Cape Town. Hij werkte bij AkzoNobel als Business Development Manager en Marketing Manager en bij BU Mining Business als General Manager. Daarnaast was hij jarenlang betrokken bij NIMA A-, B- en C-examens, onder andere bij SRM, en was tevens NIMA-examinator. Ook was hij coach bij SRM, waar hij C1-examens heeft ontwikkeld.