Zoekfilters
Resultaten (8)
maandag verzonden
Bowls - Buddha, Poké, Sushi, Fajita en andere foodbowls
Boeddha, poké, sushi, fajita en andere food bowls
Hardcover || Machteld Smid || Karakter Uitgevers BV || met inkijkexemplaar
Bowlszijn dé foodtrend van nu. Schaaltjes tot de rand gevuld met hartige, zoete, kleurrijke en gezonde ingrediënten, vanuit alle windstreken. Twee dingen hebben ze gemeen: ze zijn een lust voor het oog en ook nog eens erg lekker!In dit boek zijn veertig recepten verzameld om je vingers bij af te likken. Van Oosterse boeddha bowls tot Hawaiiaanse poké bowls en Mexicaanse fajita bowls, tot acaï en breakfast bowls. Bowls voor het ontbijt, de lunch én het diner, met tips en ideeën om te var...
maandag verzonden
Rook! Culinair roken op de BBQ en andere rookkasten
culinair roken op de BBQ en andere rookkasten
Hardcover || Steven Raichlen || Karakter Uitgevers BV || met inkijkexemplaar
Van de barbecue-boeken van Steven Raichlen zijn in Nederland en Vlaanderen al meer dan 100.000 exemplaren verkocht!In zijn langverwachte nieuwe boek Rook! neemt bestsellerauteur en barbecue-goeroe Steven Raichlen je mee in de wereld van het roken.In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozarella affumicata en Scandinavische zalm). Raichlen richt zich uitsluitend op het roken va...
maandag verzonden
Zuurdesem
2022 || Paperback || Casper André Lugg e.a. || Karakter Uitgevers BV || met inkijkexemplaar
'Wat mij betreft het mooiste en duidelijkste boek over zuurdesembrood dat ik tot nu toe ben tegengekomen.' - Eke Mariën
'Wat een waanzinnig goed boek. Veel kennis, fijne recepten, mooie foto's. Voor ervaren en onervaren bakkers.' - kookboekennieuws.nl
De jonge Noorse vrienden Lugg en Fjeld maken je in dit prachtige boek bekend met brood zoals het 5000 jaar geleden al gebakken werd. Zuurdesembrood, een geschenk van moeder aarde. Je hebt er niets meer voor nodig dan meel, water en zout. En tijd....
maandag verzonden
Koken met stoom
meer dan 100 recepten & tips voor een gezonde maaltijd met of zonder stoomoven
2020 || Hardcover || Hélène Matze || Karakter Uitgevers BV
Meer dan 100 recepten & tips voor een gezonde maaltijd met of zonder stoomovenStomen, een oeroude bereidingswijze, is weer helemaal van deze tijd. Steeds meer moderne keukens zijn uitgerust met een moderne ingebouwde stoomoven. Zelfs supermarkten bieden kant-en-klare stoommaaltijden aan. Stomen past immers uitstekend in een bewust en gezond eetpatroon; na bereiding blijven alle essentiële voedingsstoffen behouden. Met pure en eerlijke gerechten als resultaat, vol van smaak, knapperig en inte...
maandag verzonden
Sous vide thuis
toegankelijke recepten voor het sous-vide garen van gerechten
Hardcover || Lisa Q. Fetterman || Karakter Uitgevers BV || met inkijkexemplaar
Sous vide is een populaire kooktechniek die in restaurants al jaren gebruikt wordt, maar tot voor kort waren thuiskoks niet in staat om dezelfde resultaten te boeken, aangezien de benodigde apparatuur erg duur in aanschaf was. De laatste jaren is ere steeds meer toegankelijke sous vide-apparatuur op de markt gekomen, waardoor de techniek nu ook voor de enthousiaste thuiskok eenvoudig toe te passen is.
maandag verzonden
Tosti's en andere heerlijkheden van de grill
snel, verrassend en gevarieerd
Hardcover || Machteld Smid || Karakter Uitgevers BV
40 tosti's om je vingers bij af te likken
De tosti anno 2017 is soms bijna een culinair hoogstandje, je kunt eindeloos variëren met ingrediënten. De tosti van nu is er eentje met bijvoorbeeld zalm, macaroni, chocolade(!), ananas of avocado.
Je hoeft geen sterrenchef te zijn om een goede tosti te maken. Je hebt alleen een tosti-ijzer of grill en een goed recept nodig. Kies je voor lekker boerenbruin om je tosti een gezonde twist te geven, of verwen je jezelf met een tosti gemaakt van brioche...
maandag verzonden
Sous vide: Koken onder hoge druk
gevacumeerd koken onder druk
2017 || Paperback || Thomas Keller e.a. || Karakter Uitgevers BV || met inkijkexemplaar
Wereldwijd het beste boek over sous-vide koken, geschreven door 3-sterrenchef Thomas Keller.
Topchef Thomas Keller ontsluiert in zijn prachtige boek Sous-vide de geheimen van het koken onder druk. Deze manier van koken, waarbij smaken en texturen optimaal bewaard blijven, is nu ook bereikbaar voor de enthousiaste amateurkok. Door vlees, vis en groente te vacumeren en vervolgens op een constante temperatuur te laten garen, kun je resultaten bereiken die voorheen niet mogelijk waren. Zelfs het ...
maandag verzonden
Veggiestan (Heruitgave)
Paperback || Sally Butcher || Karakter Uitgevers BV