Zoekfilters
Eten en drinken algemeen (22)
maandag verzonden
Help, er groeit superfood in mijn tuin
Hardcover || Anneke Bleeker || Succesboeken.nl
Het eerste boek in deze 'Help ...'-serie: Help,
er zit een pastinaak in mijn soep, leert je hoe je
eenvoudig met biologische en zelf in de natuur
geplukte ingrediënten heerlijke soepen kunt
maken.
Anneke Bleeker heeft dit tweede boek in de
help-serie geschreven om de superfoods uit je
directe omgeving onder de aandacht te brengen.
Dit tweede boek behandelt op een verrassende
wijze brandnetel, paardenbloem en zevenblad.
Deze superfoods zijn dicht bij huis te
vinden, maar worden soms erg vergu...
maandag verzonden
Vijftig tinten kip
een tongue in chick kook- en verhalenboek
Hardcover || F.L. Fowler || Lannoo || met inkijkexemplaar
Een hilarisch kookboek als parodie op 'Vijftig tinten grijs' Boeiend en erotisch koken met kip. Miss Chicken, een jonge scharrelkip, speelt de hoofdrol in deze grappige, soms zinderende en altijd spitsvondige parodie op de wereldberoemde Vijftig tinten grijs van E.L. James. Net als Anastasia Steele is ze overgeleverd aan de willekeur van een dominante man, in dit geval een welstellende, sexy en vooral erg hongerige chef-kok. Met keukentouw en koksmes gaat hij aan de slag en maakt Miss Chicken...
maandag verzonden
Het anti-age-dieet
2014 || Paperback || Helen Vlassara || Ronde Tafel, SU De
Ze zijn giftig en je krijgt ze dagelijks binnen: advanced glycation end products ofwel AGEs. Moderne voeding staat er stijf van. Tijdens de bereiding thuis kan het gehalte nog verder oplopen. Vrijwel niemand heeft van AGEs gehoord, maar dat staat op het punt te veranderen: AGEs gaan de wereld van voeding en gezondheid op de kop zetten.
Met baanbrekend onderzoek heeft prof. dr. Helen Vlassara aangetoond dat het verminderen van de AGEs die we via voeding binnenkrijgen, tot grote gezondheidswins...
maandag verzonden
Mosterd / druk 1
zelf mosterd maken en koken met mosterd
Paperback || Erik Hermkens || Brave New Books
Mosterd: iedereen kent het. Maar hoe wordt mosterd gemaakt? Welke mosterdsoorten zijn er? Hoe is mosterd ontdekt? De antwoorden vindt u in dit boek. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u zelf mosterd kunt maken. Voor een gemakkelijke start kunt u kiezen uit de vele voorbeeld recepten. Foto's maken alles duidelijk zodat u in een handomdraai een verrassende nieuwe mosterd op tafel kunt zetten!
maandag verzonden
Visbijbel
werken met vis
Hardcover || Bart van Olphen || Overamstel Uitgevers
Visbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met prak...
maandag verzonden
Sus Scrofa in de pot
hoe je een wild zwijn lekker klaar maakt
2016 || Paperback || Donald Buijtendorp e.a. || ABC Distributie
'Sus Scrofa in de Pot. Hoe je wild zwijn lekker klaar maakt', heet het nieuwe boek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge. Dat het over wild zwijn gaat zal duidelijk zijn. Net als het vorig jaar uitgekomen boek over de wilde gans is het een kookboek. Maar wel met alles erbij dat je eigenlijk van de diersoort wild zwijn hoort te weten. Het wild zwijn is puur, eerlijk en duurzaam. En hartstikke wild. Juist daarom is Herman ter Weele van Slagerij/wildhandel ter Weele & Zn uit Oene als ...
maandag verzonden
Nooit geweten dat je vergeet-mij-nietjes kan eten
2014 || Paperback || Anneke Bleeker || Succesboeken
Anneke Bleeker heeft als doel om door middel van haar boeken, lezingen
en wandelingen zoveel mogelijk mensen te inspireren, en open te staan
voor al die gewassen en kruiden die letterlijk 'in
het wild', in een goede omgeving om ons heen groeien.
Als men hier voor openstaat, zullen
velen ontdekken hoe wij onze dagelijkse maaltijden
gezonder kunnen maken en gezelliger
kunnen presenteren. Zo ontstaat er ook een
enthousiasme om hiermee in de eigen keuken
aan de slag te gaan.
Dan zullen onze maal...
maandag verzonden
Diabeet / druk 1
2014 || Hardcover || Thomas van de Water || Manteau
Naar schatting vijf procent van de bevolking heeft diabetes. Bovendien stijgt het aantal patiënten met suikerziekte sterk, onder meer door onze sedentaire levensstijl en ongezonde eetgewoonten. Als diabetes-patiënt moet je ernaar streven je bloedsuikerspiegel zo constant mogelijk te houden en dat kan door gezond en gevarieerd te eten. Dat iemand met diabetes ook van lekker eten kan genieten bewijst de auteur met dit diabetes-kookboek. Diabeet is een boek vol lekkere recepten. Van een eenvou...
maandag verzonden
De mijne is den beste / druk 1
het spaghetti bolognese-boek
2014 || Hardcover || Filip Jans e.a. || Manteau
Bezint eer ge begint! Spaghetti bolognese is Unesco-werelderfgoed. Puccini. Toscanini,
Rossini, Verdi Spaghetti! (Wim Opbrouck)
Is er ooit mooier spaghetti bolognese gegeten dan in the Godfather? `Hey, come over here, kid. Learn something. You see, you start out with a bit of oil. then you fry some garlic. then you throw in some tomatoes, tomato paste. You fry it. You make sure it doesn t stick. You get it to a boil. You shove in all your sausage and your meatballs, hey? And a little bit o ...
maandag verzonden
BioBudget / druk 2
2014 || Paperback || Natasja Oehlen || Loopvis || met inkijkexemplaar
Wat betekent dat nou eigenlijk: biologisch? Bestaan er superfoods die wél betaalbaar zijn? En hoe kweek je zonder al te veel inspanning zelf groene vingers? Dit alles en nog veel meer vind je in dit propvolle boek.
Met meer dan 80 budgetrecepten met biologische groenten in de hoofdrol!