Zoekfilters
Resultaten (12)
morgen verzonden
California Dreamin'
Culinair Californië: veelzijdig en verrukkelijk
2020 || Hardcover || Vivian Lui || Good Cook B.V.
Californië: dé bakermat van de organic food revolution,
culinaire smeltkroes, oorsprong van de foodtruckers.
Thuishaven van iconische restaurants Chez Panisse
en The French Laundry, bruisend San Francisco; de
fitgirls, skateboarders en surfers van Venice Beach en
de wijngaarden van Napa Valley. Maak kennis met
de Californische keuken, een van de meest avantgarde
van onze tijd: veelzijdig en verrukkelijk lekker.
Proef de zee en maak een lentesalade met groene
asperges en garnaaltjes, maak de...
morgen verzonden
Simply
Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden
2020 || Hardcover || Sabrina Ghayour || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Met 'Simply' presenteert Sabrina Ghayour een nieuwe reeks makkelijke, onmisbare gerechten voor iedere dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde en smaakvolle stijl van koken, weet Sabrina Ghayour wederom recepten boordevol fantastische smaken te creëren die bovendien met een minimum aan gedoe op tafel kunnen worden gezet. Door haar Perzische achtergrond, maar grootgebracht in Groot-Brittannië, weet ze als geen ander hoe ze westerse producten met Midden-Oosterse smaken kan combineren en zo...
morgen verzonden
Ramen
Japanse noedels en bijgerechten
2020 || Hardcover || Tove Nilsson || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Ramen: het Japanse comfort food
Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoepen met noedels, zijn immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Logisch: de licht verteerbare en vele variaties in ramen zijn overheerlijk en gezond.
Maak zelf ramen en begin bij de basis: leer de diverse bouillons maken zoals dashibouillon. Kies voor de typische smaakmakers, bijvoorbeeld sichuan-chilipasta of bonitozout en gebruik de mooiste ingrediënten voor de toppings. Maak ramen met vlee...
morgen verzonden
Aloha - De heerlijke Hawaïaanse keuken
2020 || Hardcover || Viola Lex e.a. || Centrale Uitgeverij Deltas || met inkijkexemplaar
Kleurige bloemenkransen, wuivende palmbomen en prachtige stranden: Hawaï schreeuwt gewoon 'exotisch'! De afgelegen ligging zorgt ervoor dat de Hawaïanen veel lokale ingrediënten gebruiken, zoals ananas, papaja, passievrucht en verse vis. Toch is de keuken van Hawaï verrassend toegankelijk. Maak dankzij dit boek kennis met een heerlijke fusionkeuken boordevol invloeden van onder meer Noord- en Zuid-Amerika, Japan, China en Portugal. Dompel jezelf onder in de culinaire traditie van Hawaï m...
morgen verzonden
Evergreen
De Scandinavische groentekeuken
2020 || Hardcover || Mikkel Karstad || Terra
?De Deense chef Mikkel Karstad, adviseur van het wereldberoemde restaurant Noma in Kopenhagen, presenteert in zijn stijlvolle boek Evergreen 70 vegetarische recepten, waarin de New Nordic Cuisine doorklinkt: puur, simpel, vers en seizoensgebonden. Het boek valt niet alleen op door de mooie uitvoering, verstilde fotografie (van Anders Schønnemann) en strakke vormgeving, ook de combinaties van ingrediënten zullen je verrassen.Van risotto met courgette en munt tot wortelsoep met kardemomyoghur...
morgen verzonden
Sambal
50 recepten met pit
Hardcover || Titi Waber || Terra || met inkijkexemplaar
Sambal is een condiment, een toevoeging aan het eten die de smaak van het eten versterkt en/of verandert. Het wordt gemaakt van pepers gecombineerd met kruiden, specerijen, fruit, groenten, vis, schaal- en schelpdieren.In dit handzame boek neemt Titi Waber, chef-kok van het gerenommeerde restaurant Blauw, je mee op sambalreis door de Indonesische archipel. Van de noordelijke kant van Sumatra tot de Kleine Soenda-eilanden. Je proeft het verschil in sambal, door de verscheidenheid van kruiden, ...
morgen verzonden
Smaak
De plantaardige keuken van Yerba
2020 || Hardcover || Walter Marskamp e.a. || Terra || met inkijkexemplaar
Met ruime ervaring in zowel de Franse klassieke keuken als internationale keukens heeft Walter Marskamp, chef van restaurant Yerba, een groot gevoel voor smaken ontwikkeld. Het is hem gelukt om met de strenge selectie aan ingrediënten die bij een plantaardige levensstijl horen, toch de volledige smaakbeleving in de gerechten terug te laten komen.Die smaak verkrijgt Walter door op een zo duurzaam mogelijke manier met de - liefst lokaal geproduceerde - producten om te gaan. Daarbij werkt hij m...
morgen verzonden
Bersama
Indische gerechten om te delen
2020 || Hardcover || Francis Kuijk || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Bersama is niet zomaar een bundeling van Indische
recepten. Het vertelt ook het verhaal van de Indische
familie(keuken) van Francis Kuijk: ‘De keuken is het
hart van ons huis.’ De keuken waarin moeder haar
kinderen leert koken en waar gezamenlijk het eten
wordt bereid, in een huis waar iedereen welkom is
om samen te eten; ook als het geen vetpot is.
De meer dan 90 Indische recepten in Bersama zijn er
vooral om te delen: om door te geven aan een nieuwe
generatie of samen te bereiden in de ...
morgen verzonden
Veganista
De Italiaanse plantaardige keuken
Hardcover || Luna Trapani || Terra || met inkijkexemplaar
Plantaardig Italiaans eten? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke vegan gerechten, sommige modern, andere klassiek. Van tagliatelle met champignons en truffel tot witte bonensoep met rozemarijn, van risotto met asperges tot tiramisu: Luna Trapani verwent met overheerlijk Italiaans vegan food.De Italiaans-Vlaamse chef, met haar eigen bar en restaurant in het historisch centrum van Antwerpen, ontwikkelt voortdurend nieuwe recepten met plantaardige ingrediënten. Zij laat in dit eerste b...