Zoekfilters
Resultaten (29)
morgen verzonden
De Nieuwste Nederlandse Keuken
Beestachtige groenten
2023 || Hardcover || Albert Kooy || KMuitgevers
‘Mijn recepten zijn gericht op geweldige bereidingen voor groenten, waar dierlijke ingrediënten alleen nog gebruikt worden voor smaak. In de Nieuwste Nederlandse Keuken staan groenten centraal en zijn de recepten vereenvoudigd zodat iedereen de gerechten makkelijk kan bereiden. De ‘5 principes van de Nieuwste Nederlandse Keuken’ maken het makkelijk en duidelijk waar je op kan letten als je het eten van de toekomst wilt eten!’
‘In de ‘Nieuwste Nederlandse Keuken’ koken we met mi...
morgen verzonden
Soep-er
Soep uit alle uitkhoeken van de wereld voor elke dag van het jaar
2023 || Hardcover || Janine de Roode || Terra
Knolselderijsoep met chorizo en langzaam gegaarde kaneelappeltjes. Zoete aardappelsoep met kokosmelk. Of geroosterde rodebietjessoep met een crumble van pistache? Dankzij de heldere stap-voor-stap uitleg van Janine de Roode, oprichter van Utrechts eerste soepbar Soep-er, maak je de heerlijkste soepen nu zelf thuis. Je vindt soep in alle uithoeken van de wereld, of het nou een lunch, tussendoortje, voorgerecht of een vullende avondmaaltijd is. En er is een soep voor elk seizoen. Kies voor een ...
morgen verzonden
Eat this meat
70 unieke, eenvoudige vleesgerechten
2023 || Hardcover || Blendbrothers || Lannoo
In dit derde deel binnen de Eat this-reeks delen de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse hun liefde voor kwalitatieve ingrediënten met een een creatieve twist. Met hun jarenlange buitenlandse ervaring pimpen ze moeiteloos 45 eenvoudige bereidingen tot bijzonder smakelijke gerechten. Creatief, gedurfd en met vlees in de hoofdrol!
morgen verzonden
Kook mee met Robin
2023 || Hardcover || Margo Bresser || Margo Bresser
“Ik wilde het kookboek in eerste instantie voor mijn zoon Robin maken, die een verstandelijke beperking heeft en sinds kort met begeleiding zelfstandig woont. Zijn huisgenoten bleken dol-enthousiast.“
Voor mijn zoon moest de tekst van het recept vooral duidelijk en zo kort mogelijk zijn. Al tijdens het schrijven bleek dat dit natuurlijk een superhandig kookboek is voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor kinderen en mannen met twee linkerhanden. De tekeningen In ‘Kook...
50 Jaar In De Franse Keuken
Verhalen en recepten uit het mooiste ambacht
2023 || Hardcover || Frans Van Wissen || Brave New Books
'50 jaar in de Franse Keuken' neemt je mee op een smaakvolle en nostalgische reis door de culinaire wereld van Frans Van Wissen en zijn vrouw Brigitte. Het boek vertelt het verhaal van hun leven en carrière in de horeca, beginnend bij Chateau Wittem in 1973 tot hun eigen Herberg Sint Brigida in Noorbeek vanaf 2001.
Dit boek is niet alleen een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Herberg Sint Brigida, maar ook een verzameling van heerlijke recepten, persoonlijke anekdotes en levendige her...
morgen verzonden
Nieuwe oogst
De Nederlandse keuken van nu
2023 || Hardcover || Ralph Dahlhaus || Terra
Vraag jij je wel eens af hoe je die groente die je zo lekker vindt eens anders kunt bereiden? Hoe je een moderne twist geeft aan dat ene klassieke vis- of vleesgerecht? Of je die bloemkoolbladeren nou echt niet voor iets kunt gebruiken? Laat je dan inspireren door de chef-kok van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, Ralph Dahlhaus, en zijn team. In Nieuwe oogst delen zij hun favoriete recepten en tips en tricks waarmee jij als (beginnende) thuiskok de heerlijkste gerechten op tafel kunt zetten...
morgen verzonden
Budget Vegan Eenpansgerechten
meer dan 100 plantaardige budgetrecepten in een handomdraai
2023 || Hardcover || Sam Dixon || Good Cook B.V.
Budgetvriendelijk, plantaardig en smaakvol
Smaakvolle maaltijden zonder dierlijke producten en
die óók nog eens vriendelijk voor de portemonnee
zijn? Ja, het kan: met Budget Vegan Eenpansgerechten
heb je het ideale kookboek in handen om in alle
opzichten bewust te koken. De meer dan 100 gerechten
zijn niet alleen energie- en diervriendelijk, maar
bovenal lekker en gevarieerd.
Van doordeweekse maaltijden tot en met wat luxere
weekendgerechten; van rokerige zwartebonenchili,
een linzen & padd...
Puur
Voeden in plaats van vullen
2023 || Hardcover || Bodile Overdevest || Boekscout
Puur, gezond en zoveel mogelijk onbewerkt eten hoeft helemaal niet groots, ingewikkeld en meeslepend te zijn. Dit boek bewijst dat. Het draait er allemaal om, wat je in de kast hebt staan. Door middel van de boodschappenlijsten kan je weekboodschappen doen, wat je uiteindelijk tijd én geld gaat schelen! Daarbij wordt een verdiepingsslag gemaakt door praktische tips en een gedegen onderbouwing waarom het zo belangrijk is om bepaalde voeding te consumeren of een gezonde leefstijl aan te houden...
Basiskookboek Javaanse Keuken
2023 || Hardcover || Ayu Ariyati || Brave New Books
Tijdens mijn jeugd op Java heeft mijn moeder me de smaken en geuren van de Javaanse keuken bijgebracht. Door haar kookkunsten werd ik steeds nieuwsgieriger naar het gebruik van diverse ingrediënten, kooktechnieken en eetculturen.
Graag wil ik met dit boek de Javaanse eetgewoonten en de liefde voor koken met u delen. De illustraties en afbeeldingen uit dit boek ondersteunen visueel de stapsgewijze bereiding van diverse Indonesische maaltijden.