Zoekfilters

Auteur
Onno Kleyn (2)
Verschijningsvorm
Hardcover (7)
Paperback (4)

Resultaten (11)

28,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Trek

Verhalen en recepten uit herbergen, kombuizen en picknickmandjes. Toen en nu

Paperback || Charlotte Kleyn || Nijgh & Van Ditmar

Tegenwoordig reizen we ons suf, maar in voorbije eeuwen liepen, voeren, reden en vlogen er ook genoeg reisluchtigen rond. Reizen ging trager en moderne technieken ontbraken. Zo rijst de vraag: hoe at men onderweg? Wat nam een veertiende-eeuwse koggevaarder mee en hoe kookte een kok

op een VOC-schip elke dag voor driehonderd man? Hoe liep een middeleeuwse pelgrim naar Santiago de Compostella zonder te verhongeren? Hoe voedden legerleiders hun manschappen? En hoelang picknicken we al?

Charlott...

32,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Emma's Amazing Asia VEGA

Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Misschien is het omdat er in Azië wel honderden manieren bestaan om tofu te bereiden – frituren, roerbakken of stomen met pittige saus –, of doordat je met een paar basissauzen je aubergine, paddenstoelen en zelfs de toch niet zo oer-Hollandse aardappel omtovert in een waanzinnige maaltijd? Hoe dan ook: de Aziatische keuken leent zich als geen ander voor vegetarisch eten.

Ingewikkeld hoeft dat gelukkig niet te zijn. Emma de Thouars geeft in dit boek meer dan honderd toegankelijke recepte...

28,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Beiroet / Druk 2

Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

Paperback || Merijn Tol || Nijgh & Van Ditmar

Op 4 augustus vond er in Beiroet een rampzalige explosie plaats: iets na zessen ontplofte er 3000 ton ammoniumnitraat in de haven. Grote delen van de stad worden weggevaagd en de schade is gigantisch. Na deze explosie zette Merijn Tol een grote hulpactie op touw om de ngo’s in Libanon te steunen vanuit Nederland. In deze herziene heruitgave schrijft Merijn in een nieuw geschreven hoofdstuk over Beiroet ‘nadat het graan ontplofte’, over de heropbouw van een land in puin van de explosie, ...

32,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Van Bovens leftovers

Ruim 200 oermakkelijke recepten om verspillingsvrij het jaar door te kijken

Hardcover || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Sinds een aantal jaar bedenkt Yvette voor Volkskrant Magazine wekelijks een seizoensrecept plus een tip om de restjes mee op te maken. Zo kookt ze zelf thuis elke dag, want Van Boven gooit nooit iets weg. Goed eten weggooien is namelijk eeuwig zonde. Van elk restje valt de volgende dag wel iets lekkers te maken, dus geeft ze voor elk recept ook een smakelijke tweede bestemming.

Haar columns en rond de 200 recepten uit haar wekelijkse rubriek zijn nu gebundeld in Van Bovens leftovers. Steeds ...

38,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Bij Bijdendijk thuis

Dagelijkse kost voor iedereen

2021 || Hardcover || Joris Bijdendijk e.a. || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

Maandagochtend: rennen, vliegen, springen, de kinderen moeten naar school. Een snel ontbijt van melk en granen, en filterkoffie voor Joris zelf. Het échte eetplezier vindt plaats op andere momenten. In dit kookboek neemt chef-kok Joris Bijdendijk je mee in wat er zoal thuis op tafel verschijnt.

Pompoensoep op een snelle dinsdagavond, woensdag hazelnootpasta maken voor op een boterham, couscous royale op de vrijdag, de zaterdag beginnen met een luxe broodje haring en ’s avonds uitpakken met...

38,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Homakase

Stap voor stap home made sushi

Hardcover || Oof Verschuren || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

‘Omakase’ betekent letterlijk: ‘ik laat het aan jou over’. De gasten, in het geval van de Japanse omakase meestal maar een paar, krijgen voorgeschoteld wat de chef voor ze kiest.

In Homakase hebben we het niet over de chef van een Japans restaurant, maar over omakase thuis, home made dus.

Van oorsprong fotograaf Oof Verschuren (bekend van de fotografie van de boeken van Yvette van Boven) heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het bereiden van sushi. Stap voor stap,...

32,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Mijn Italië / Druk 3

Verhalen en recepten

Paperback || Onno Kleyn || Nijgh & Van Ditmar

Zomaar een jaar in Toscane, midden tussen de olijfbomen en de cipressen, dat is waar Onno Kleyns Italiaanse avonturen begonnen. Daar, in een piepklein middeleeuws dorp hing hij zijn klassieke-zangerslier aan de wilgen, daar koos hij voor het pad van het schrijven over eten en wijn.

In het boek Mijn Italië mengt Kleyn op zijn kenmerkend kruidige manier belevenissen en diepgravende informatie door elkaar, verhaalt over gebruiken en achtergronden, over kooktechnieken en historie, in Toscane en...

27,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Vleesch

100x een plantaardige ode aan vleesklassiekers

2021 || Hardcover || De Vegetarische Slager e.a. || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

‘Ik vind vlees zo lekker dat ik het vegetarisch maakte,’ zegt oprichter van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg. Een decennium geleden maakte het publiek in een nostalgisch slagerijtje op het Haagse Spui kennis met de eerste plantaardige vleeschproducten van deze slager, en inmiddels zijn de vegan Kipstuckjes en Gehacktballen niet meer weg te denken uit de supermarkten. De Vegetarische Slager groeide in tien jaar uit tot een fenomeen, met verkrijgbaarheid in – intussen – 45 landen.

I...

32,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Mijn Frankrijk

Verhalen en recepten

Paperback || Onno Kleyn || Nijgh & Van Ditmar

Het leven in een Bourgondisch dorpje, de geschiedenis van het kaasplateau, taaie biefstuk eten in het Parijse Quartier Latin, in dit boek mengt Onno Kleyn op zijn onnavolgbare wijze avonturen en informatie over Frankrijk door elkaar. Voor de Fransen zijn eten en tafelen zó belangrijk dat Kleyn in Frankrijk een tweede vaderland in vond. Ga met hem op reis door de ‘Hexagone’, van Normandië tot de Provence, van de Elzas tot de Spaanse grens, en smul van de beschrijvingen en de bijna honde...

49,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Smaakpalet van de Lage Landen

Vier eeuwen eetcultuur in beeld

2023 || Hardcover || Janny van der Heijden || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben de Lage Landen weldegelijk een rijke eetcultuur. De Nederlandse keuken bestaat uit veel meer dan alleen stamppotten en brood. Met het boek Smaakpalet van de Lage Landen wil auteur Janny van der Heijden de traditie en eetcultuur van de Nederlanden tonen aan de hand van en wat dat vertelt over het leven van toen en over de buitenlandse invloeden op onze keuken. Welke geheimen leggen de stillevens bloot en onthullen zo meer over onze tradities ...