Resultaten (5)
maandag verzonden
Noma's handboek voor fermenteren
Foundations of flavour
2019 || Hardcover || René Redzepi e.a. || Karakter Uitgevers B.V.
Bij Noma – vier keer benoemd tot het beste restaurant van de wereld – wordt bij elk gerecht een vorm van fermentatie gebruikt: een frisse azijn, een intense miso, een unieke druppel garum of zwarte knoflook. Fermentatie is een van de fundamenten van Noma’s uitzonderlijke smaakprofielen. René Redzepi is chef-kok en mede-eigenaar van Noma en David Zilber is de chef die het alom geprezen fermentatielab van het restaurant runt. In dit boek openbaren zij hun kennis en technieken. En, net ...
maandag verzonden
Vuur
2019 || Hardcover || Steven Raichlen || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Een opwindend nieuw boek van dé barbecue-goeroe uit Amerika. Steven Raichlen combineert in zijn nieuwste boek Vuur de beste technieken met eeuwenoude tradities in 100 recepten vol krachtige smaken waarmee je je barbecuegerechten een turboboost geeft. Til je barbecuegerechten naar een hoger niveau met perfect gemarineerde en gegrilde tomahawksteaks, drooggepekelde filet mignons, geschroeide porterhouse-steaks en de beste bereiding van T-bones.
Leer hoe je in bier gepekelde bloemkool aan een d...
maandag verzonden
De Pastaman
De origineelste pastacreaties in spectaculaire vormen en kleuren - 40 recepten
2021 || Hardcover || Mateo Zielonka e.a. || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Mateo Zielonka is bekend als 'De Pastaman'. Hij trakteert zijn vele Instagramvolgers op @mateo.zielonka op de spectaculairste, origineelste pasta die zij ooit gezien hebben. Gestreept, gestippeld, rood, groen, zwart en in elke denkbare vorm.
In De Pastaman onthult Mateo voor het eerst hoe je zijn mooi creaties zelf kunt maken. Hij legt uit hoe je alle vormen en kleureffecten maakt - van stippen en strepen (met natuurlijke ingrediënten), lasagnevellen en pappardelle, ravioli, tortellini en an...
maandag verzonden
Bouillon
naar soep, saus en gerecht
Hardcover || Jean Beddington || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Het succes van veel gerechten zit ’m in de bouillon
Een perfecte bouillon is de basis van veel gerechten – of dat nou een soep, een saus of een gerecht is. In dit boek lees je alles over do’s en don’ts, tips en tricks van de chef. Eindelijk weer zo’n boek waarop je teruggrijpt, eentje dat no-nonsense is en nooit teleurstelt.
Jean Beddington onthult de geheimen achter zo’n perfecte bouillon. Of het er nu een is op basis van groente, gevogelte of vis; in dit boek staan ze allemaal. ...
maandag verzonden
De studentenchef
door studenten, voor studenten
Paperback || Emily van Rheenen || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
De studentenchef is hét kookboek dat een student nodig heeft om de studententijd door te komen. Studeren gaat natuurlijk samen met een ander levensritme.
Waar ouders voorheen de maaltijden verzorgden en voedingsstoffen in de gaten hielden, zal de student dit nu zelf moeten doen. De student zal zijn kostbare tijd liefst niet aan koken willen verspillen.
Maar een goede maaltijd is natuurlijk net zo belangrijk als een biertje met vrienden. Kortom, dit is een kookboek met gezonde gerechten maar ...