Zoekfilters
› Owen Davey (6)
› Xaviera Plooij (6)
› Yotam Ottolenghi (6)
» Toon alle opties (30)
› Claudia Roden (4)
› Geert-Jan Roebers (4)
› Jeroen Hazebroek (4)
› Jim Jansen (4)
› Leonard Elenbaas (4)
› Arwen Kleyngeld (3)
› Chris Colfer (3)
› Dolf Jansen (3)
› James Norbury (3)
› Karin Luiten (3)
› Susan Aretz (3)
› Anna Jones (2)
› Annemieke Jansen (2)
› Barend Last (2)
› Britta Teckentrup (2)
› Camilla de la Bédoyè... (2)
› Emma Norry (2)
› Fatima El Irari (2)
› Hans Offringa (2)
› Helga van Leur (2)
› Janine Jansen (2)
› Linda Dielemans (2)
› Matt Brown (2)
› Mátyás Bittenbinder (2)
› Nigel Slater (2)
› Rex Stone (2)
› Rob Jones (2)
› Sami Tamimi (2)
› Swapna Haddow (2)
› Eten en drinken algeme... (32)
› Natuur, plant, dier (<... (15)
› Eten en drinken algeme... (5)
» Toon alle opties (17)
› Keuken per land en str... (5)
› Vegetarische kookboeke... (5)
› Fictie 4-6 jaar (4)
› Fictie 7-9 jaar (4)
› Eten en drinken algeme... (3)
› Non-fictie kinderboeke... (3)
› Eten en drinken algeme... (2)
› Eten en drinken algeme... (2)
› Gebundelde columns en ... (2)
› Geschiedenis (<12 jaar... (2)
› Koken en apparatuur|Et... (2)
› Natuur, plant, dier (<... (2)
› Non-fictie kinderboeke... (2)
› Prentenboeken (<6 jaar... (2)
› Uitklapboeken|Prentenb... (2)
› Vogels (2)
Resultaten (152)
De smaken van Italië
Streek voor streek
2019 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De smaken van Italië is een bekroonde kla...
De Joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
2019 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De joodse keuken vertelt de geschiedenis van...
Plant Tribe
Lang en gelukkig leven met planten
2020 || Hardcover || Igor Josifovic e.a. || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
In dit nieuwe plantenboek gaan de auteurs van Urban Jungle een stapje verder. In elk hoofdstuk krijg je een nieuwe dosis plantenkennis en ook advies over hoe planten het beste tot hun recht komen binnenshuis. Het
boek draait om de positieve kracht die van planten uitgaat en hoe je deze in elke kamer kunt opwekken, voor meer energie, positiviteit, creativiteit, liefde en welzijn.Het boek bespreekt daarnaast hoe planten en huisdieren samen kunnen leven, hoe je jouw plant in elke fase het beste k...
Stinkstoute panda
2024 || Hardcover || Swapna Haddow || Fontaine Uitgevers
Lin is een panda en ze is het zat om gezien te worden als schattig. Dat is ze namelijk to-taal niet. Ze haat geknuffeld worden, ze haat speeltuinen, ze haat ijsjes, ze haat pizza en ze haat zelfs zondagen. Lin was niet altijd zo; vroeger speelde ze graag in het pandareservaat met haar broertje (genaamd Een-gezicht-als-een-zak-vol-aardappels) totdat ze werd meegenomen naar een dierentuin in een ander land. Samen met haar vrienden in de dierentuin zet ze alles op alles om niet langer schattig t...
Hart van vuur
2024 || Hardcover || Emma Norry || Fontaine Uitgevers
Fabelhuis is een uniek kindertehuis: Heather en haar vrienden hebben er magie binnen handbereik. De kinderen zijn bevriend geraakt met Pal, een ridder van koning Arthurs ronde tafel, die hun leert de krachten die ze in zichzelf vinden te benutten. Heather kan vuur oproepen, maar ze is bang dat ze de kracht ervan nooit goed zal leren beheersen.Als Fabelhuis wordt bedreigd door een inspecteur die het tehuis wil sluiten, zweren de kinderen en hun directrice dat ze het huis zullen redden. Kunnen ...
MED
Een kookboek
2021 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Haar eerste kookboek schreef ze voor Egyptische vluchtelingen verspreid over de wereld, om hen te helpen de belangrijke elementen van hun cultuur te bewaren. Vijftig jaar later gelden de standaardwerken van de Brits-Egyptische Claudia Roden als inspiratiebron voor moderne topchefs als Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver.
Nu, circa 25 jaar nadat haar laatste boek werd uitgegeven, is MED het resultaat van jarenlang zoeken naar recepturen, testen van gerechten en noteren van verhalen uit de landen ...
Zwemmersgeluk
Op zoek naar de wetenschap achter een frisse duik
2022 || Hardcover || Jim Jansen e.a. || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Zwemmen als sport en ontspanning neemt een ongekende vlucht. Maar wat doet zwemmen met lichaam en geest? In Zwemmersgeluk geven topwetenschappers antwoorden op vragen over conditie, techniek, voeding en beloning en delen bekende hobbyzwemmers hun liefde voor deze sport. Bovendien delen auteur Jim Jansen en vormgever Kjeld de Ruyter hun persoonlijke favoriete zwemplekken, die door De Ruyter magistraal in beeld gebracht worden. Of je er nu voor kiest gewoon je baantjes in een zwembad te trekken...
Keukenkronieken
De ultieme Nigel Slater in ruim 200 recepten
2022 || Hardcover || Nigel Slater || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
'Dit is een boek voor het leven. [...] Slaters beste boek' - Diana Henry, Sunday Telegraph
'Slater is koning onder de food writers - Nigella Lawson
Keukenkronieken vertelt het verhaal van Nigel Slater's leven in de keuken. Waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in de loop der jaren is veranderd. Van het ontdekken van de beste manier om een kip te braden tot de truc tot perfecte, rokerige, smeuïge auberginepuree. Hij vertelt de verhalen achter de recepten, zoals de herinnering van d...
Rijsel
Het kookboek
2022 || Hardcover || Pieter Smits e.a. || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
'Franse en Belgische klassiekers die eenvoudig maar zo godvergeten goed worden bereid, dat ik het liefst minstens één keer per week bij Rijsel zou willen eten.' - Mara Grimm
Restaurant Rijsel bestaat bijna 10 jaar en is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een instituut binnen de Amsterdamse horeca. Een plek die vanaf de eerste avond vol zat met chefs, wijnliefhebbers, stelletjes die voor de eerste keer uit eten gingen, vaste gasten, buurtbewoners, collega's en iedereen daartussenin. Grote kans d...
BeterBBQ - Handig met de houtskool-bbq
2022 || Hardcover || Jeroen Hazebroek e.a. || Fontaine Uitgevers
Een goede barbecue hoeft niet duur te zijn. Met een betaalbare houtskoolbarbecue kan je de mooiste gerechten op tafel toveren. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste ingrediënten en... dit boek!
Doorgewinterde barbecue-auteurs Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas leren je barbecueën op de kleine ruimte en in alle seizoenen. In dit boek focussen zij zich op de hibachi en de kettlebbq. De hibachi (of shishirin), een kleine open grill die je op tafel zet, is super handig voor kleine grill-g...