Verrot lekker

Zelf fermenteren - eenvoudig, lekker & gezond

Voorzijde
Achterzijde
34,95
Leverbaar vanaf 10 oktober
+
Bestel
ISBN: 9789461563484
Uitgever: Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Christian Weij
Druk: 1
Pagina's: 368
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2025
Vervanger van: 9789461562777
NUR: Eten en drinken algemeen

Sinds de verschijning van de eerste editie van Verrot lekker heeft fermenteren in Nederland een

vlucht genomen en zijn er inmiddels meer dan 30.000 exemplaren van dit boek bij enthousiaste

fermenteerders terechtgekomen.

Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Vele producten

komen aan bod. Niet alleen groente en fruit maar ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden

en granen. Christian Weij legt zijn basisregels uit en introduceert je in de wereld

van het fermenteren.

In het complete Fermentatie handboek vind je de vele fermentatietechnieken en het inspirerende hoofdstuk ‘Verrot Spannend’ met zesentwintig bijzondere recepten voor de gevorderde

fermenteerder. Deze oude vorm van conserveren is een techniek die opnieuw in opkomst is en helemaal past in de trend van gezond eten en het verduurzamen van voedsel.

Christian Weij (www.vanchris.nl) is fooddesigner en fermentatiespecialist. Hij geeft geregeld fermentatie-workshops en masterclasses in binnen- en buitenland en heeft honderden topchefs aan het fermenteren gekregen.

Met een voorwoord van Sandor Katz & Eddy Smid

“Gefeliciteerd met je heerlijke en gezonde fermentatie handboek Verrot lekker waarmee je de eeuwenoude kunst van het fermenteren terugbrengt naar onze keukens. Je praktische aanpak ontrafelt deze tijdloze techniek en laat zien hoe eenvoudige ingrediënten zoals zout, water en groenten kunnen worden omgezet in smaakvolle, voedzame voedingsmiddelen. Van groenten tot zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen, je nodigt thuiskoks uit om fermentatie met vertrouwen en creativiteit te ontdekken.”

– Jury Best Fermentation Book in the World at the Gourmand Awards 2025

“Verrot Lekker, een te gek boek met een wereld aan informatie over fermenteren en zelf

inmaken van groente, fruit, noten, zaden en granen. Vol kundigheid, uitleg en heerlijke

recepten.” – Delicious