Verrot Lekker

Zelf fermenteren, eenvoudig, lekker & gezond

Voorzijde
Achterzijde
32,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789461562777
Uitgever: Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Christian Weij
Druk: 1
Pagina's: 368
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Vervanger van: 9789461561787
NUR: Eten en drinken algemeen

Sinds de verschijning van Verrot lekker in 2015 heeft fermenteren in Nederland een vlucht

genomen en zijn er meer dan 20.000 exemplaren van dit boek bij enthousiaste fermenteerders

terechtgekomen. Tijd dus, voor een herziene uitgave, met twee volledig nieuwe hoofdstukken.

Eén hoofdstuk over basis fermentatietechnieken en het spectaculaire hoofdstuk ‘Verrot

Spannend’ met zesentwintig bijzondere recepten voor de gevorderde fermenteerder.

Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren;

een techniek die opnieuw in opkomst is. Het past dan ook helemaal in de trend van gezond eten

en het verduurzamen van voedsel.

Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen

hier aan bod: niet alleen groente en fruit maar ook zuivel, vlees, vis, noten,

zaden en granen. Auteur Christian Weij legt zijn basisregels uit en

introduceert je in de wereld van het fermenteren.

Christian Weij is fooddesigner, fermentatiespecialist en eigenaar van de

culinaire speeltuin Het SmaakPark in Ede. Hij geeft geregeld fermentatieworkshops

en masterclasses in binnen- en buitenland en heeft honderden

topchefs aan het fermenteren gekregen.

“Fermenteren is een opvallende trend. Topchefs als Jonnie Boer zijn heel erg in de weer met

fermenteren.”

– Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher

“Verrot Lekker, een te gek boek met een wereld aan informatie over fermenteren en zelf inmaken

van groente, fruit,