Statistisch onderzoek met SPSS for Windows Werkboek

Voorzijde
Achterzijde
34,95
Met 5% studentenkorting
Voor 33,20 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789051898644
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: J. van Dalen & E. de Leede
Druk: 1
Pagina's: 300
Taal: Nederlands
NUR: Statistiek en methodologie

Het Werkboek Statistisch Onderzoek met SPSS for Windows behandelt uiteenlopende onderwerpen variërend van algemene vragen over empirisch onderzoek, modelbouw en methoden van steekproeftrekken, tot vragen over beschrijvende statistiek, univariaat schatten en toetsen, bivariate onderzoekstechnieken, verstorende invloeden van gezamenlijke oorzaken en interveniërende variabelen en vragen over regressie-analyse.

De aard van de oefenopgaven is divers. Er worden algemene vragen gesteld over statistische methoden en specifieke vragen over de achtergrond van de statistische technieken. Er zijn vragen gericht op het begrijpen van computeruitvoer maar ook oefenopgaven waarin het gedrag van steekproefgrootheden wordt gesimuleerd. Ten slotte, bevat het Werkboek Statistisch Onderzoek met SPSS for Windows statistische tabellen (die men overigens ook zelf leert maken) en schetsen van antwoorden op een groot deel van de oefenopgaven.

De voorbeelden in het boek zijn gemaakt met SPSS for Windows, versie 10. De oefenstof kan moeiteloos worden gebruikt naast eerdere versies van dit programma en naar verwachting ook latere versies, aangezien de opmaak van de resultaten van statistische analyses in de verschillende versies niet wezenlijk verschilt.

Lees meer