Methodologie van technisch-wetenschappelijk onderzoek

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789051898392
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Druk: 1
Pagina's: 424
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2004
NUR: Statistiek en methodologie

Goed onderzoek is onderzoek dat is uitgevoerd volgens de regels der kunst, dat wil zeggen: methodologisch verantwoord. Voor een moderne ingenieur/ontwerper is het belangrijk de basisprincipes van technisch-wetenschappelijk onderzoek te beheersen en te kunnen toepassen bij het opzetten en uitvoeren van een eigen onderzoek en bij het beoordelen van de kwaliteit van gerapporteerde onderzoeksgegevens. Bestaande boeken over onderzoeksmethodologie richten zich voornamelijk op de onderzoeksproblematiek van de sociale wetenschappen. Het toegepaste onderzoek waar ingenieurs/ontwerpers het meest mee te maken hebben, blijft vaak onderbelicht.

Dit boek wil in deze lacune voorzien. Het geeft een overzicht van methoden en technieken van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Dit laatste speelt in het technisch-wetenschappelijk onderzoek een steeds belangrijker rol, omdat de nadruk meer en meer komt te liggen op de interactie tussen mens en product.

Het boek is bedoeld voor studenten in ontwerpdisciplines en voor in de praktijk werkzame ingenieurs/ontwerpers die hun kennis van onderzoeksmethoden willen verdiepen.

Lees meer