Botanisch woordenboek - wilde bloemen en planten herkennen & determineren, plantengids (Heruitgave)

verklaring en vertaling van floristische termen

Voorzijde
Achterzijde
22,95
Met 5% studentenkorting
Voor 21,80 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789050114448
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Henk Eggelte
Pagina's: 196
Taal: Nederlands
NUR: Flora algemeen Educatieve uitgaven algemeen Natuur populair algemeen Natuurgidsen algemeen Specialistische natuurgidsen Wilde planten Naslagwerken algemeen Algemene encyclopedie├źn Woordenboeken

Iedereen die wel eens wilde planten determineert, herkent het probleem... Al die botanische termen maken het op naam brengen vaak tot een lastige puzzeltocht. Wat was ook alweer het verschil tussen een getand en een gekarteld blad? Wat is een hauwtje? En wat is het verschil tussen een tros en een pluim?

Het 'Botanisch woordenboek' geeft van zo'n 1500 botanische termen een heldere omschrijving van de betekenis, waar nodig met verwijzingen naar verwante of tegenovergestelde termen. Honderden tekeningen verduidelijken het geheel visueel. De meeste termen zijn ook vertaald in het Engels, Duits, Frans en Latijn, wat het werken met buitenlandse flora's mogelijk maakt.

Alle termen zijn overzichtelijk gerangschikt naar ondergrondse delen, stengel en takken, knoppen, bladeren, oppervlaktekenmerken, bloeiwijzen, bloemen, vruchten en zaden. Voor lastige taxa zijn aparte termenlijsten opgenomen, evenals voor systematiek, floristiek, vegetatiekunde en landschap.

Het 'Botanisch woordenboek' vormt samen met de 'Veldgids Nederlandse flora' een onmisbaar hulpmiddel voor elke plantenliefhebber.

flora, wilde bloemen, wilde planten, herkennen, determineren, plantengids, plantennamen, floristische termen, botanische termenlijst, botanie

Lees meer