De bijbel van de Turkse keuken

Van börek tot baklava en van meze en dolma’s tot pides en pilav

Voorzijde
Achterzijde
34,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789048864324
Uitgever: Carrera
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Hale Amus
Druk: 1
Pagina's: 496
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Eten en drinken algemeen

Van börek tot baklava en van meze en dolmas's en pilav: in De bijbel van de Turkse keuken neemt Hale Amus je mee op reis door de diverse regionale keukens van Turkije. De geografische ligging maakt van Turkije een culinaire schatkamer. Het land wordt aan drie kanten omringd door de Egeïsche, de Zwarte en de Middellandse Zee. Deze unieke ligging, gecombineerd met de migratie van Turken uit Centraal-Azië naar Europa, heeft door de eeuwen heen de identiteit van de Turkse gastronomie gevormd.