Actief met rekenen en wiskunde (eBook)

gevarieerde wiskundige activiteiten

Voorzijde
26,95
Direct beschikbaar
+
Bestel
ISBN: 9789046961001
Verschijningsvorm: Digital (delivered electronically)
Auteur: Sabine Lit, Arlette Buter, Wil Oonk & Ronald Keijzer
Druk: 1
Pagina's: 159
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2013
NUR: Exacte vakken en informatica HOGER ONDERWIJS

Naast de kant-en-klare lessen die reken- en wiskundemethodes doorgaans bieden, hebben veel leraren behoefte aan suggesties voor activiteiten die ze in kunnen zetten om leerlingen te motiveren, te activeren en in te spelen op verschillen in de klas.

Actief met rekenen en wiskunde biedt ruim zestig activiteiten die leerlingen op een creatieve manier aan het werk zetten met rekenen en wiskunde en waarmee zij hun inzichten verdiepen en vaardigheden versterken. De activiteiten zijn ingedeeld in vier hoofdstukken: getallen, verhoudingen, meten & meetkunde en verbanden. De activiteiten zijn ingedeeld volgens de referentieniveaus Rekenen van de commissie Meijerink.

De activiteiten zijn voorzien van labels die het niveau, de tijdsduur en de groepsgrootte aanduiden. Hierdoor is een geschikte activiteit gemakkelijk te vinden, kan deze efficiƫnt worden ingezet en eenvoudig worden gekoppeld aan de gebruikte reken- en wiskundemethode.

Op de bijbehorende website wordt extra materiaal aangeboden, zoals werkbladen, getalkaartjes en instructies om te projecteren op het digibord voor de leerlingen.

Dit boek is geschikt voor zowel leerkrachten op de basisschool als docenten in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het mbo. Met Actief met rekenen en wiskunde kan iedere leraar voor rekenen en wiskunde - beginnend of ervaren - zijn vakmanschap een nieuwe impuls geven om het onderwijs actiever, dynamischer en efficiƫnter te maken.

De auteurs hebben allen hun sporen verdiend op het gebied van het reken- en wiskundeonderwijs.

Lees meer