Differentiëren in alle vakken

101 werkvormen en tips voor het voortgezet onderwijs

Voorzijde
19,50
Met 5% studentenkorting
Voor 18,53 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789046906477
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Johan Keijzer, Det van Gils & Karen Verheggen
Druk: 1
Pagina's: 127
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Categorie: Pedagogisch onderwijs
NUR: Didactiek

Om tegemoet te komen aan verschillende leerbehoeften van leerlingen staat differentiëren op de agenda van veel scholen. Het is een complexe vaardigheid, want hoe houd je in de praktijk rekening met verschillen in een klas met dertig leerlingen? De vraag naar manieren om te differentiëren is daarom zeer groot.

Differentiëren in alle vakken bevat een groot aantal werkvormen en tips die helpen om op een eenvoudige manier te differentiëren in de lessen. Elke werkvorm is opgezet volgens het model van Volledige Instructie waarin doel, actie, aanpak, hulp, tijd en opbrengst worden aangegeven. In de bijbehorende differentiatietabel wordt aangegeven hoe gevarieerd kan worden in niveau, tempo, inhoud en interesse, leervoorkeuren en begeleiding. Daarnaast wordt bij elke werkvorm aangegeven of deze vooral geschikt is om leerlingen te helpen onderdelen van de lesstof te onthouden, te begrijpen of toe te passen. Dit praktische boek kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld ter aanvulling of verdieping van de lesmethode, en is geschikt voor alle vakken.

Differentiëren in alle vakken is bedoeld voor (aankomende) docenten op alle niveaus van het voortgezet of secundair onderwijs.

Johan Keijzer, Det van Gils en Karen Verheggen zijn zeer ervaren docenten en geven al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen. Naast deze uitgave schreven zij ook het boek Differentiëren in het talenonderwijs.

Lees meer