Een kennismaking met de oude wereld / Druk 7

Voorzijde
43,50
Vóór 16:30 uur besteld,
vandaag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 41,33 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789046905876
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Lukas de Blois Bert van der Spek
Druk: 7
Relevante opleidingen: Geschiedenis
Pagina's: 384
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Voorgeschreven bij o.a.: Fontys Hogescholen
Vervanger van: 9789062832354
Categorie: Pedagogisch onderwijs
NUR: Oudheid (tot 500)

De oude wereld van het Middellandse Zeegebied werkt in veel opzichten door tot in de moderne tijd in grote delen van de wereld. Veel zaken die tot op de dag van vandaag belangrijk zijn, zijn in de periode van 3500 voor Christus tot 500 na Christus ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de moderne rechtstelsels en aan de wijsbegeerte, die zonder het Romeinse recht en de Griekse filosofie ondenkbaar zouden zijn geweest. Het jodendom en het christendom zijn in de oudheid ontstaan en ook de islam is door de oudheid beïnvloed. Dit boek laat de lezer kennismaken met deze oude wereld.

In het eerste deel wordt het Nabije Oosten besproken. Vervolgens staat de Griekse wereld centraal en in het laatste deel komt Rome aan de orde. Met behulp van schema's worden de verschillende tijdvakken steeds in hun context geplaatst. De auteurs richten hun aandacht met name op verschijnselen die van algemeen historisch belang zijn en die van invloed zijn geweest op de latere geschiedenis en het heden, zoals maatschappijstructuren, machtsverhoudingen, sociale conflicten, politieke theorieën en godsdiensten.

Een kennismaking met de oude wereld is een heldere en rijk geïllustreerde inleiding in de geschiedenis van de oude wereld, geschikt voor beginnende studenten en een breed publiek van belangstellenden. Sinds het boek ruim drie decennia geleden verscheen heeft het zich niet alleen bewezen in het Nederlandse geschiedenisonderwijs: ook in Duitsland en Engeland is het inmiddels een 'moderne klassieker'.

In deze derde editie is rekening gehouden met nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en didactische vernieuwingen. Op de website staan zijn twee studiewijzers met studievragen, verwerkingsopdrachten en bronteksten.

Een kennismaking met de oude wereld is een helder en rijk geïllustreerde inleiding in de geschiedenis van de oude wereld en is geschikt voor beginnende studenten en een breed publiek belangstellenden.

Lukas de Blois is emeritus hoogleraar oude geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Bert van der Spek is emeritus hoogleraar oude geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.