Docent!

Didactiek en praktijk in het hoger onderwijs

Voorzijde
Achterzijde
34,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 33,20 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789046904794
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: René van Kralingen Walter Geerts
Druk: 1
Pagina's: 263
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
Categorie: Voor de HBO-docent Pedagogisch onderwijs
NUR: Onderwijs en opvoeding

Lesgeven in het hoger onderwijs gaat veel verder dan alleen kennisoverdracht. Docenten worden geacht zowel te kunnen prikkelen, spiegelen, belonen, afremmen én creatieve interventies te bedenken, als af te stemmen in teams, na te denken over hun loopbaan en als afstudeerbegeleiders op één lijn te komen. Dat alles volgens kwaliteitseisen van de overheid, hogescholen en universiteiten zelf.

Opgebouwd uit veertien aparte hoofdstukken, volgt 'Docent!' dé actuele thema's uit het hoger onderwijs. Denk aan: het starten als docent, het voorbereiden van colleges en andere bijeenkomsten, studieloopbaanbegeleiding, maken van studiehandleidingen en het geven van feedback. Bovendien behandelt het boek actuele onderwerpen als toetsing en kwaliteitszorg. Elke paragraaf behandelt een thema uit de onderwijspraktijk en bevat bijbehorende verwerkingsopdrachten. Ook worden veel direct toepasbare tips, tests, schema's en formats gegeven.

'Docent!' is niet alleen een onmisbaar hands-on basisboek voor het behalen van basiskwalificaties als BKO en BDB, maar ook een praktisch naslagwerk voor alle senior docenten die professionaliseringsactiviteiten ondernemen zoals BKE en SKO.

René van Kralingen is lerarenopleider, docententrainer en onderwijsadviseur bij Onderwijsadviesbureau van Kralingen. Walter Geerts is verbonden aan de NHL-Hogeschool als onderwijskundige en opleider van hbo-docenten. Beiden zijn tevens auteur van het succesvolle Handboek voor leraren.