Geschiedenisdidactiek / Druk 2

Handboek voor de vakdocent

Voorzijde
Achterzijde
Huidige versie niet beschikbaar:

Geschiedenisdidactiek / Druk 2

ISBN: 9789046903025
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Arie Wilschut Dick van Straaten Marcel van Riessen
Druk: 2
Relevante opleidingen: Geschiedenis Leraar Aardrijkskunde Leraar Geschiedenis
Pagina's: 416
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2013
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam Hogeschool Utrecht
Vervanger van: 9789062833993
Categorie: Pedagogisch onderwijs
NUR: Geschiedenis algemeen

Een leraar geschiedenis heeft niet alleen gedegen historische kennis nodig, maar ook allerlei vaardigheden die niets met de historie te maken hebben. Hij moet bijvoorbeeld handig zijn met ICT, goed kunnen vertellen en groepen en individuen kunnen begeleiden en motiveren

Geschiedenisdidactiek gaat uit van het hele scala aan belangrijke competenties van de leraar. Alle bouwmaterialen komen daarbij aan bod: teksten, afbeeldingen, audiovisueel en digitaal materiaal, maar ook musea en omgevingsonderwijs. Deze worden steeds in verband gebracht met de leerdoelen van het geschiedenisonderwijs en de competenties van de docent.

Geschiedenisdidactiek is een handboek waarin de lespraktijk centraal staat. Het is bestemd voor geschiedenisdocenten in opleiding: studenten van hbo- en universitaire opleidingen. Maar ook professionals in de onderwijspraktijk kunnen dit boek goed gebruiken.

Bij het boek is een website beschikbaar. Studenten vinden hier de illustraties uit het boek in kleur, audio- en videomateriaal en oefeningen; voor docenten zijn er lesvoorbeelden in PowerPoint.

Arie Wilschut, Dick van Straaten en Marcel van Riessen zijn historici en lerarenopleiders aan de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Arie Wilschut is lector in de didactiek van de maatschappijvakken. Dick van Straaten en Marcel van Riessen zijn specialisten in de didactiek van geschiedenis.