Compleet handboek Inmaken

De beste bewaartechnieken en de lekkerste recepten

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Compleet handboek Inmaken

ISBN: 9789044758061
Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Petra Casparek Erika Casparek- Türkkan
Druk: 1
Pagina's: 144
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Inmaken en conserveren

Zelfgemaakt lekkers voor uw voorraadkast of om cadeau te geven!

Traditioneel maakten onze grootmoeders en overgrootmoeders groenten en fruit tijdens het oogstseizoen in om er in de koude maanden nog van te kunnen genieten. Tegenwoordig heeft dat genieten van zelfgemaakte delicatessen aan belang gewonnen. Met inmaakrecepten kunt u immers een voorraad aanleggen van de heerlijkste vruchtenjam, -gelei, -marmelade en -moes. Of leg eens pruimen of perziken in siroop of alcohol in, of maak uw eigen likeur. Bij de groenten zijn er de traditionele zuurkool, ingelegde augurken, pickles en zuiderse antipasti. Met de juiste technieken kunt u ook fonds, sauzen en bereide gerechten voor langere tijd houdbaar maken, zodat u op dagen dat u niet veel tijd hebt snel een heerlijke maaltijd tevoorschijn tovert. Verder vindt u in dit boek recepten voor terrines van vlees en vis en voor huisbereide smaakmakers, zoals ketchup, mosterd, pesto, chutney, kruidenazijn en -olie. En natuurlijk leest u in dit boek ook alles over de belangrijkste inmaak- en bewaartechnieken, zoals inleggen, roken, drogen en fermenteren.