Toegepaste stromingsleer met MyLab / 7e herziene editie

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
83,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 79,75 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789043042000
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Robert. L. Mott
Druk: 7
Relevante opleidingen: Ad Integraal BouwManagement Ad Maintenance & Mechanics Chemische Technologie Werktuigbouwkunde
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789043027380
NUR: Technische en nautische vakken HOGER ONDERWIJS

Toegepaste stromingsleer behandelt de principes en toepassingen van stromingsleer. Op overzichtelijke wijze worden fluïdumeigenschappen zoals druk, dichtheid, viscositeit, stroming en statica behandeld. De theorie heeft betrekking op zowel statische als dynamische situaties en wordt gekoppeld aan systemen en toepassingen in de chemische industrie, de scheeps bouw, de offshore, de mecha nische (serie-)fabricage en de milieu- en civiele sector.

Ieder hoofdstuk begint met een introductie en sluit af met opgaven. De concepten zijn helder geformuleerd en verwijzen naar voorbeelden en vraagstukken die de theorie toelichten. Geprogrammeerde instructies maken de student stap voor stap bekend met de verschillende oplossingsprocedures. De uitgebreide bijlagen zijn bruikbare hulpmiddelen bij het beantwoorden van de vraagstukken.

Belangrijke toevoegingen in deze editie zijn onder meer een aantal paragrafen over de drukvariatie in de atmosfeer, bloeddrukmeters, aerostatica, de afleiding van de laminaire Poiseuille stroming en een uitgebreidere paragraaf over schalingsregels van pompen. Op de bijbehorende MyLab-website staan onder andere alle Excel-spreadsheets die in dit boek zijn gebruikt, extra vragen en uitwerkingen van vraagstukken.

Toegepaste stromingsleer is geschikt voor studenten in het hoger technisch onderwijs, met name bij de opleidingen Werktuigbouwkunde en Civiele Techniek, maar ook bij Bouwkunde, Luchtvaarttechnologie en Algemene Operationele Technologie.

Robert L. Mott en Joseph A. Untener zijn verbonden aan de University of Dayton. De bewerking voor de Nederlandstalige markt is uitgevoerd door Robert Plat, manager R&D Offshore bij Royal IHC, MTI Holland B.V.