Recruitment met MyLab NL / Druk 2

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Recruitment met MyLab NL / Druk 2

ISBN: 9789043033602
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Ardienne Verhoeven
Druk: 2
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde HOGER ONDERWIJS

Recruiters brengen organisaties en mensen bij elkaar, op een arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is. Dat maakt recruitment tot een prachtig vak, waarover echter veel verschillende meningen bestaan. Er is niet één manier van rekruteren die goed is. Wat vandaag werkt, werkt morgen niet meer. Het vakgebied blijft sterk in ontwikkeling. In dit boek staan de volgende uitgangspunten daarbij centraal:

* De arbeidsmarkt bepaalt de recruitmentagenda: wie wil rekruteren, moet de arbeidsmarkt en haar behoeften dus goed kennen.

* Rekruteren is meer dan alleen werven: dit boek beantwoordt de vele vragen die je jezelf moet stellen als recruiter: Wat heeft de organisatie nodig? Hoe kun je de juiste kandidaten vinden? Welke middelen en kanalen kies je? Hoe krijg je en houd je de juiste medewerker aan boord? Op basis van welke gegevens en getallen moet je werven?

* Wie niet kiest, wordt niet gekozen: rekruteren betekent keuzes maken.

Nieuwe editie

Deze tweede editie kent een aantal wijzigingen. Er is meer aandacht voor onderzoek tijdens het recruitmentproces. Recente ontwikkelingen in het vakgebied zijn opgenomen en er zijn updates gemaakt op het gebied van arbeidsmarktontwikkelingen. De openingscases in de hoofstukken zijn ook helemaal vernieuwd.

Recruitment is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs.

Ardiënne Verhoeven heeft ruim twintig jaar ervaring in hrm en recruitment. Zij begon haar loopbaan als hrm-manager bij KPN en Unilever en werd als adviseur bij vele (middel)grote organisaties betrokken. Onder de naam WorkWonders adviseert en ondersteunt Verhoeven organisaties bij hun recruitment- en onboarding strategie.

MyLab | Nederlandstalig

In MyLab | Nederlandstalig hebben studenten en docenten de vrije beschikking over een uitgebreide hoeveelheid ondersteunend materiaal, zoals:

* een interactieve eText;

* een toets bij elk hoofdstuk;

* een begrippentrainer waarmee je alle kernbegrippen kunt leren;

* een handig en te downloaden overzicht van alle figuren en tabellen;

* oefenmateriaal en video's die je helpen je te verdiepen in de stof.

Lees meer