Gedrag in Organisaties met MyLab NL / Druk 12

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
60,50
Met 5% studentenkorting
Voor 57,48 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789043031110
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Stephen P. Robbins & Timothy A. Judge
Druk: 12
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde HOGER ONDERWIJS

Gedrag in organisaties biedt een evenwichtige uiteenzetting van alle belangrke elementen van gedrag in organisaties (GiO), met aandacht voor zowel de traditionele onderwerpen als actuele zaken. Dit boek is geschreven in een informele stl, en is voorzien van veel voorbeelden en illustratief materiaal. Op die manier worden de theorie├źn concreet toegepast, en wordt het gedrag van mensen in organisaties beter verklaard. Het belangrkste doel van dit boek is dat lezers het verband zien tussen GiO-theorie├źn, onderzoek en de gevolgen voor de praktk.

In de twaalfde editie zn de bevindingen van onderzoek, de voorbeelden en de behandeling van onderwerpen up-to-date gebracht. Voorbeelden hiervan zn het nieuwe hoofdstuk over diversiteit, meer nadruk op de Nederlandse en Europese context, meer aandacht voor onderwerpen als groepsdynamica en dienend leiderschap. De onderwerpen mondialisering, diversiteit en ethiek worden door het hele boek heen behandeld. Aan het eind van elk hoofdstuk wordt in het afsluitend kader Universeel of cultureel? besproken of onderzoeksbevindingen zn gebaseerd op universele geldigheid. Elk hoofdstuk bevat ten slotte een praktische paragraaf over toepassing in de organisatiepraktk.

De bbehorende MyLab | Nederlandstalig van Gedrag in organisaties sluit naadloos aan op het boek. In deze digitale leeromgeving staat voor zowel studenten als docenten veel extra studie- en lesmateriaal, zoals de uitgebreide eText, toetsvragen, cases, een zelfevaluatiepakket en verdiepingsmateriaal. In het boek wordt uitgebreid verwezen naar de onderdelen op MyLab, waardoor dit boek uitermate geschikt is voor een 'multi-channel' aanpak.

Gedrag in organisaties is geschreven voor studenten in het hoger onderws, die zich voorbereiden op een toekomst als manager of professional in (grotere) organisaties.

Stephen P. Robbins heeft onder andere gedoceerd aan diverse universiteiten in de Verenigde Staten en Canada. Zijn onderzoek richtte zich op conflict, macht en politiek in organisaties, besluitvorming en de ontwikkeling van effectieve interpersoonlijke vaardigheden. Timothy A. Judge is Franklin D. Schurz Professor of Management aan het Mendoza College of Business, University of Notre Dame.

Dit boek is bewerkt voor de Nederlandstalige markt door Gerrit Jan Kerkdijk en Raya Nunez Mahdi. Beiden zijn dit jaar met pensioen gegaan, na jarenlang verbonden te zijn geweest aan respectievelijk de Saxion Hogescholen en Hogeschool Utrecht. Raya geeft daarnaast les aan de Hochschule Bremerhaven en aan de Sorbonne Universiteit in Parijs.

Lees meer