Natuurkunde - Deel 2

elektriciteit, magnetisme, optica en moderne fysica

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
81,95
Met 5% studentenkorting
Voor 77,85 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789043028691
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Douglas C. Giancoli
Druk: 4
Pagina's: 728
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Exacte vakken en informatica HOGER ONDERWIJS Technische en nautische vakken HOGER ONDERWIJS

Natuurkunde biedt een complete inleiding op het vakgebied. Alle relevante onderwerpen worden op heldere wijze gepresenteerd aan de hand van veel illustraties, voorbeelden, vragen en opgaven. Ieder onderwerp wordt geïntroduceerd met concrete observaties en ervaringen die herkenbaar zijn voor de student. Vervolgens wordt het onderwerp op toegankelijke wijze uitgewerkt.

Dit tweede deel gaat over elektriciteit, magnetisme, optica en moderne fysica en volgt op deel 1 dat mechanica en thermodynamica behandelt. Kenmerken van deze vierde, herziene editie zijn:

* alle beeldmateriaal in kleur;

* veel aantrekkelijke nieuwe toepassingen van de natuurkunde op de biologie en techniek;

* ondersteuning van de theorie door een grote hoeveelheid aansprekende voorbeelden;

* opgaven met verschillende moeilijkheidsgraden: studenten die meer moeite met de stof hebben, kunnen met eenvoudigere opdrachten starten, anderen kunnen gelijk aan de slag met de moeilijkere opgaven;

* uitwerkingen van de oneven opgaven zijn opgenomen in het boek.

Dit boek bevat een toegangscode voor Pearson XTRA. Op www.pearsonxtra.nl staat veel aanvullend studie- en lesmateriaal, zoals vragen, een begrippentrainer en een digitale versie van het boek. Voor docenten zijn powerpoints en een vragendatabank beschikbaar.

Natuurkunde is bij uitstek geschikt voor studenten in het hoger technisch onderwijs. Het biedt een compleet overzicht van het vakgebied en kan dan ook goed gebruikt worden als naslagwerk.

Douglas C. Giancoli promoveerde op de fysica van elementaire deeltjes aan de Universiteit van Californië in Berkeley. Zijn mentoren waren onder anderen de Nobel prijswinnaars Emilio Segré en Donald Glaser. Dit boek is bewerkt voor de Nederlandstalige markt door Bartel Van Waeyenberge, Luc Van Hoorebeke en Jan Ryckebusch, allen verbonden aan de Universiteit Gent.

Lees meer