Organisatiestructuren met XTRA / Druk 2

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
49,95
Met 5% studentenkorting
Voor 47,45 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789043024693
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Henry Mintzberg
Druk: 2
Pagina's: 344
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2013
Categorie: Organisatiekunde
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde HOGER ONDERWIJS

Organisatiestructuren is de vertaling van de wereldwijde bestseller Structure in Fives: Designing Effective Organizations.

Henry Mintzberg beschrijft in dit boek welke structuren ten grondslag liggen aan een effectieve organisatie. Hij introduceert vijf basisstructuren die garant staan voor een succesvolle bedrijfsvoering en licht de pluspunten en de valkuilen op heldere wijze toe. Zo reikt hij studenten en managers theoretische en praktische ontwerpen aan waarmee zij aan de slag kunnen. Hierin schuilt de kracht van deze bestseller: Organisatiestructuren is zowel theoretisch als praktisch direct toepasbaar.

Deze tweede editie van Organisatiestructuren is toegankelijker gemaakt en aangepast aan deze tijd. Het boek is bij uitstek geschikt voor studenten bedrijfs- en organisatiekunde en bestuurskunde, maar ook voor managers en consultants die voor organisatievraagstukken komen te staan.

Bij dit boek wordt op www.pearsonxtra.nl veel aanvullend materiaal geleverd, zoals een digitale versie van het boek, een begrippentrainer, casuïstiek en een beeldbank voor studenten. Voor docenten zijn per hoofdstuk onder meer powerpoints, multiplechoice- en open examenvragen beschikbaar.

Henry Mintzberg is een internationale autoriteit op het gebied van organisatiestructuren en -ontwerp. Hij is auteur van vele bestsellers en is hoogleraar Managementstudies aan de McGill University in Montreal.

Verantwoordelijk voor de Nederlandstalige bewerking is John Goedee, als parttimedocent Strategie & Organisatie en onderzoeker werkzaam aan de Universiteit van Tilburg.

Lees meer