Basisboek wiskunde / Druk 2

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
45,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 43,65 i
+
Bestel
ISBN: 9789043016735
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jan van de Craats R. Bosch
Druk: 2
Relevante opleidingen:
Pagina's: 336
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2009
Voorgeschreven bij o.a.: Fontys Hogescholen Haagse Hogeschool (HHS) Hogeschool Rotterdam Hanzehogeschool Groningen Saxion
NUR: Exacte vakken en informatica HOGER ONDERWIJS

Basisboek wiskunde legt de basis voor de wiskunde die op universiteiten en hogescholen gebruikt wordt bij studierichtingen in techniek, informatica, bètavakken, economie, bedrijfskunde, medische vakken en aanverwante disciplines. Centraal staat het aanleren van die wiskundige vaardigheden die studenten in deze disciplines moeten beheersen: rekenvaardigheid, formulevaardigheid, werken met functies en grafieken en vaardigheid in differentiëren en integreren.

In deze nieuwe editie hebben de auteurs suggesties van gebruikers van de vorige editie van het boek verwerkt. De uitleg is verbeterd en uitgebreid bij de onderwerpen algebra, getallenrijen, ruimtemeetkunde, goniometrische, exponentiële en logaritmische functies en differentiëren.

Basisboek wiskunde is een oefenboek. Elk hoofdstuk bestaat voor meer dan de helft uit opgaven. De bijbehorende theorie wordt kort en duidelijk uitgelegd. Achterin staan de antwoorden van alle opgaven zodat Basisboek wiskunde ook heel goed voor zelfstudie kan worden gebruikt.

Jan van de Craats is hoogleraar wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam en de Open Universiteit. Hij is een gerespecteerd deskundige op het gebied van het wiskundeonderwijs en de popularisering van de wiskunde. Van 2006 tot 2008 was hij voorzitter van de Resonansgroep wiskunde die de minister adviseerde over de aansluitingsproblematiek tussen voorbereidend en hoger onderwijs.

Rob Bosch is universitair hoofddocent wiskunde aan de Nederlandse Defensie Academie en lid van de redactie van Euclides, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren.